Spania: Român, CONCEDIAT pentru o ciocolată

Narcis Popa / 15 ian 2019, 20:54 Salveaza PDF Comentarii

Decizie dură în cazul unui român aflat la muncă în Spania. Bărbatul a fost concediat pentru că a mâncat o ciocolată în timpul programului.

Potrivit Hoy Aragon, românul muncea la un supermarket din localitatea Mallen, provincia Zaragoza. La un moment dat, acesta a luat de pe raft o ciocolată care costa mai puțin de 2 euro și a mâncat-o chiar în timpul serviciului. Superiorii săi l-au dat afară, dar bărbatul a contestat decizia la un tribunal.

Instanța, însă, le-a dat dreptate angajatorilor, deoarece au fost încălcate prevederile contractului de muncă. Asta, deși nu era vorba despre o pagubă însemnată. Avocatul românului a făcut recurs, considerând că a fost concediat în mod abuziv și a făcut referire la cazul unui muncitor dintr-un magazin din Valencia, care a consumat produse de la raionul de patiserie în timpul serviciului.

Ieri, însă, Curtea a decis că cele două cazuri nu se aseamănă, întrucât angajatul din Valencia avea scopul de a verifica dacă produsele sunt proaspete și a confirmat concedierea ca fiind o măsură întemeiată în cazul angajatului din Mallen. De asemenea, judecătorii susțin că nu a fost vorba despre un act de discriminare, dat fiind faptul că angajatorul a concediat și alți lucrători pentru fapte similare.

[citește și]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24