Spania: Român, CONCEDIAT pentru o ciocolată

Narcis Popa |
Data publicării:

Decizie dură în cazul unui român aflat la muncă în Spania. Bărbatul a fost concediat pentru că a mâncat o ciocolată în timpul programului.

Potrivit Hoy Aragon, românul muncea la un supermarket din localitatea Mallen, provincia Zaragoza. La un moment dat, acesta a luat de pe raft o ciocolată care costa mai puțin de 2 euro și a mâncat-o chiar în timpul serviciului. Superiorii săi l-au dat afară, dar bărbatul a contestat decizia la un tribunal.

Instanța, însă, le-a dat dreptate angajatorilor, deoarece au fost încălcate prevederile contractului de muncă. Asta, deși nu era vorba despre o pagubă însemnată. Avocatul românului a făcut recurs, considerând că a fost concediat în mod abuziv și a făcut referire la cazul unui muncitor dintr-un magazin din Valencia, care a consumat produse de la raionul de patiserie în timpul serviciului.

Ieri, însă, Curtea a decis că cele două cazuri nu se aseamănă, întrucât angajatul din Valencia avea scopul de a verifica dacă produsele sunt proaspete și a confirmat concedierea ca fiind o măsură întemeiată în cazul angajatului din Mallen. De asemenea, judecătorii susțin că nu a fost vorba despre un act de discriminare, dat fiind faptul că angajatorul a concediat și alți lucrători pentru fapte similare.

[citește și]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel