Spania. Român, arestat la nouă ani după ce a violat o tânără. Credea că a scăpat și s-a apucat de jafuri

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sfârșit tragic pentru un român din Spania: s-a stins din viață după ce a fost bătut și jefuit de un conațional în Mallorca
Sfârșit tragic pentru un român din Spania: s-a stins din viață după ce a fost bătut și jefuit de un conațional în Mallorca

Un român din Spania a fost arestat la 9 ani după ce a violat o tânără. Polițiștii spanioli au reușit să-l identifice pe baza probelor ADN. 

Agenții Poliției Naționale au reușit să aresteze autorul unui atac sexual comis în septembrie 2011, după identificarea presupusului violator pe baza profilului său genetic. Românul de 54 de ani a fost arestat nouă ani mai târziu, datorită ADN-ului colectat la fața locului de o echipă a Poliției Științifice care a efectuat inspecția, relatează publicația Las Provincias.

Atacul a avut loc în dimineața zilei de 28 septembrie 2011 în cartierul Marítim din Valencia. Violatorul a purtat o conversație lungă cu o fată de 18 ani, apoi a plecat și s-a întors la scurt timp după aceea, cu o geacă, pe care i-a oferit-o fetei pentru a se încălzi.

După a câștigat încrederea fetei, bărbatul a luat-o pe sus și a dus-o pe o navă abandonată, unde a dezbrăcat-o și a forțat-o să întrețină relații sexuale. Fata a reușit să scape după ce l-a împins pe violator, apoi a fugit dezbrăcată și a strigat după ajutor.

Un ofițer de poliție stagiar care se afla în zonă a asistat victima până la sosirea unei patrule. O echipă de la Poliția Științifică a colectat probe de ADN de la autorul violului și săptămâni mai târziu i-a verificat profilul genetic în baza de date penală, dar nu a găsit nicio potrivire, până în februarie 2018, când un român a fost arestat pentru un jaf.

La mijlocul săptămânii trecute, polițiștii l-au localizat și reținut pe presupusul violator. Acesta se ascundea într-o navă abandonată, mai scrie sursa citată.

roman arestat spania la noua ani dupa viol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel