Spania. Român, acuzat că a aruncat persoana cu care s-a întâlnit în gol, de la 12 metri: „A vrut să o omoare!” - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Român, acuzat că a aruncat persoana cu care s-a întâlnit în gol de la 12 metri: „A vrut să o omoare!”. FOTO: captură elprogreso.es
Spania. Român, acuzat că a aruncat persoana cu care s-a întâlnit în gol de la 12 metri: „A vrut să o omoare!”. FOTO: captură elprogreso.es

Un român în vârstă de 24 de ani este acuzat de agresiune după ce ar fi împins o persoană de pe un zid înalt de 12 metri și ar fi lăsat-o să zacă în agonie. Incidentul s-a petrecut în Lugo, comunitatea autonomă Galicia, Spania.  

"A vrut să o omoare pentru că este transsexual. Nu e altă explicație”, a spus răspicat sora unei tinere care se află internată în secția de terapie intensivă, miercuri, după ce ar fi fost aruncată weekendul trecut de pe pasarela zidului de către un român. Tânărul a fost arestat, iar ulterior eliberat după ce a negat faptele în fața judecătorului.

Încă șocată și încercând să asimileze ceea ce s-a întâmplat, familia victimei atribuie incidentul „unui atac transfobic” și consideră că altercația depășește cu mult o agresiune.

„Dacă arunci o persoană de la acea înălțime (n.r. - 12 metri), este o tentativă de omor. Și, de asemenea, a lăsat-o întinsă acolo. Nu are dreptul să fie eliberat”, se plâng rudele persoanei care a fost găsită căzută de pe zid.

2. -imagine fara descriere- (519855.jpg)

Sora tinerei încearcă să vorbească cu prudență, deși, fără îndoială, crede versiunea victimei și este foarte clară cu privire la motivele care au dezlănțuit furia agresorului.

„Trăim în Lugo de doi ani și jumătate și sora mea nu a avut niciodată probleme cu nimeni din cauza orientării ei sexuale. Este ceva despre care vorbește în mod natural. O să așteptăm să-și revină și să vedem cum merg lucrurile, din moment ce ea este șocată și încă nu am reușit să vorbim prea mult cu ea, dar suntem convinși că băiatul a reacționat violent când a explicat că este o femeie transsexuală”, mai spune sora victimei.

Victima a căzut de la 12 metri

 

Victima, care a fost internată cu multiple fracturi, a fost supusă unei intervenții chirurgicale și rămâne conștientă și stabilă. Tânăra a suferit aceste răni în urma impactului pe care l-a suferit după ce a căzut de la o înălțime de aproximativ doisprezece metri, cădere care, conform plângerii sale, nu a fost întâmplătoare.

După câteva ore, fata a spus că românul a împins-o. Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, când tânăra de 23 de ani s-a întâlnit cu un băiat cu un an mai mare decât ea și a acceptat să bea un pahar cu el într-un local de pe Rúa Nova. Noaptea a trecut fără incidente și cei doi au decis să urce pe pasarelă de comun acord. Cu toate acestea, odată ajuns acolo, potrivit plângerii, românul a devenit violent și a împins-o.

Victima a fost aruncată și a căzut în curtea interioară a unei case, fiind abandonată în zona de proprietate privată și greu accesibilă prin care nu trec pietonii. Deși impactul a fost violent, presupusul agresor ar fi lăsat-o acolo grav rănită și a părăsit locul fără să avertizeze serviciile de urgență și fără să se îngrijoreze câtuși de puțin de starea ei.

De altfel, fata a rămas întinsă în același loc până când un bărbat care mergea de-a lungul zidului a auzit strigăte de ajutor și a sunat la Poliția Locală, care a venit imediat. De asemenea, agenții au solicitat intervenția pompierilor și a serviciilor de sănătate ale 061 Galicia, care au organizat un amplu dispozitiv de ajutorare a victimei.

3. -imagine fara descriere- (51985555.jpg)

Tânăra susține că românul ar fi împins-o

 

Intervenția a fost complicată, deoarece au fost nevoiți să forțeze mai multe încuietori pentru a avea acces în curtea proprietății și a fost necesară și mutarea victimei cu mare precauție, întrucât tânăra abia se putea mișca și s-a plâns de dureri puternice în tot corpul.

Victima a fost transferată în Hula în jurul orei nouă dimineața duminică și la început a indicat că nu își amintește cum a căzut de pe zid. Totuși, ea a povestit ulterior că un băiat a împins-o, așa că Poliția Națională a deschis o anchetă pentru a-l localiza pe presupusul agresor.

Agenții au reușit să vorbească cu victima în secția de terapie intensivă marți dimineață, iar tânăra l-a identificat pe băiatul cu care se afla pe perete, din noaptea evenimentului, înainte de presupusul atac.

Românul neagă acuzațiile

 

Oamenii legii au intervievat mai mulți cunoscuți ai cuplului și au vorbit și cu managerii cafenelelor în care au fost cei doi. Cu toate informațiile strânse, polițiștii l-au identificat pe băiatul de 24 de ani și de origine română, cu domiciliul în Lugo, și l-au arestat marți după-amiază.

Românul, căruia i s-a adus acuzația de vătămare gravă și alta de ignorare a obligației de a chema salvarea, a mers în instanță în această după-amiază și a povestit o versiune cu totul diferită a celor întâmplate.

Potrivit acestuia, el a urcat cu fata pe zid după ce a băut un pahar cu ea, dar s-au enervat, așa că a plecat, iar tânăra a rămas singură pe pasarelă. După ce i-a ascultat mărturia, judecătorul a dispus eliberarea acestuia în timp ce cercetarea cauzei continuă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel