Spania. Rețea de traficanți de droguri, destructurată în Zaragoza, după ce o româncă a fost surprinsă cum vindea hașiș

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Zece traficanți din mai multe țări europene, inclusiv România, au fost arestați. Droguri în valoare de 100 de milioane de euro confiscate
Spania. Zece traficanți din mai multe țări europene, inclusiv România, au fost arestați. Droguri în valoare de 100 de milioane de euro confiscate

Poliția Națională a arestat, săptămâna trecută, șase persoane, cu vârste cuprinse între 35 și 64 de ani, suspectate de infracțiunea de trafic de droguri. Grupul de investigare a traficului de droguri a primit diverse informații cu privire la faptul că o femeie, de naționalitate română, vindea hașiș traficanților mai mic și consumatorilor. 

Polițiștii au aflat, în scurt timp, că este vorba despre o femeie, de 35 de ani, de origine română,  care, împreună cu partenerul ei, un bărbat de 44 de ani, vindea hașiș și marijuana, către numeroase persoane, atât altor traficanți mai mici, cât și consumatorilor obișnuiți, motiv pentru care au procedat la arestarea lor. Printre cei arestați se numără și doi legumicultori din Avenida San José care erau implicați în vânzarea și cumpărarea acestor substanțe interzise.

 

Peste 21.000 de euro în numerar


Prima percheziție, din cadrul operațiunii, a avut loc, pe 17 noiembrie, la o locuință din Calle Café Florián, din cartierul Parque Venecia. În timpul acestei percheziții, efectuată la ordinul Tribunalului din Zaragoza, agenții au găsit, 49.223 kilograme de hașiș. 

Hașișul găsit era împărțit în diferite pachete de 100 sau 250 de grame, perfect ambalate și etichetate. Infractorii foloseau inscripții precum "KETAMA, GARDEN, GORILLA GARDEN sau AUDI", un pachet avea eticheta "BMW", iar substanța din interior părea a fi de o puritate ridicată datorită culorii.

Pe de altă parte, în afară de numeroase instrumente de manipulare a substanței în vederea vânzării ulterioare, poliția a confiscat și peste 21.000 de euro în numerar, bani care proveneau din vânzarea hașișului.

 

Un magazin de fructe de pe Avenida de San José, paravan pentru afacerea cu droguri

 

A doua zi, a fost efectuată a doua percheziție, de data aceasta într-un magazin de fructe de pe Avenida de San José. Legumicultorii ar fi intermediari în cumpărarea și vânzarea acestui tip de substanță, deoarece românca le furniza cantități mari de substanță, iar aceștia o vindeau consumatorului final. În interiorul magazinului au fost găsite circa kilograme de hașiș și peste 600 de euro în numerar.  Operațiunea a dus la arestarea altor doi infractori, care au fost surprinși în diverse tranzacții de vânzare și cumpărare de hașiș, scrie elperiodicodearagon.com.

În urma perchezițiilor au fost confiscate: peste 52 de kilograme de hașiș, 64 de grame de marijuana, 21.920 de euro în numerar, diverse instrumente pentru manipularea și vânzarea drogurilor (cântare de precizie, mixer de hașiș, mașini de cernut, matrițe pentru fabricarea tabletelor de hașiș). Cei patru reținuți, liderii organizației și intermediarii, au fost predați autorității judiciare competente, pe data de 20 noiembrie. Ulterior, toți au fost arestați preventiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel