Spania. Restaurant jefuit ca în filme: Hoții au furat vin cu valoare istorică, de 175.000 de euro

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Poliția spaniolă investighează furtul a 132 de sticle de vin în valoare de aproximativ 175.000 de euro dintr-un restaurant cunoscut din Madrid.

Potrivit unor surse din poliția spaniolă citate de EFE, atacatorii au pătruns în localul madrilen cu o mașină printr-o farmacie închisă, care comunică cu o curte a localului.

Odată ajunși în curte, hoții au intrat în restaurant pe o ușă din spate și au spart geamul cramei pentru a lua vinul, profitând de faptul că restaurantul era închis duminică și luni.

Cunoscut sub numele de "La Sacristía", aceasta păstrează o damigeană Trafalgar din 1805, unică în lume, conform presei spaniole.

Unele dintre vinurile furate nici măcar nu se aflau în pivnițe, fiind vorba de vinuri vechi din prima treime a secolului XX, a declarat presei somelierul și coproprietarul Rafael Sandoval.

Vezi și

 

Spania. Românul care a furat sticlele de vin de 1,6 milioane de euro este acuzat că a furat și o sticlă de whisky de peste 5000 euro

 

Bărbatul de naționalitate română neagă faptul că ar fi participat și la furtul sticlei de whisky în valoare de 5.250 de euro din magazinul din Madrid, unde era un client obișnuit.

Unul dintre cei doi presupuși autori ai furtului a 45 de sticle de vin din restaurantul Atrio din 2021, un bărbat de 47 de ani cu dublă cetățenie română și olandeză, a negat marți că ar fi participat și la furtul unei sticle de whisky în valoare de 5.250 de euro dintr-un magazin din cartierul Salamanca din Madrid, unde mergea regulat.

 

Românul declară că nu el este autorul jafului

 

Tribunalul din Madrid a găzduit procesul oral pentru aceste fapte, în care inculpatul, C. D., și-a negat "categoric" implicarea într-o declarație prin videoconferință din închisoarea din Cáceres în care se află după ce a fost arestat în legătură cu furtul legendar a 45 de sticle de vin în valoare de 1,6 milioane de euro, din Atrio.

Continuă știrea aici...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel