Spania. Românul care a furat sticlele de vin de 1,6 milioane de euro este acuzat că a furat și o sticlă de whisky de peste 5000 euro

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. Unul dintre hoții sticlelor de vin de 1,6 milioane de euro este acuzat că a furat și o sticlă de whisky de 5.250 de euro. Românul neagă / Foto: Unsplash
Spania. Unul dintre hoții sticlelor de vin de 1,6 milioane de euro este acuzat că a furat și o sticlă de whisky de 5.250 de euro. Românul neagă / Foto: Unsplash

Bărbatul de naționalitate română neagă faptul că ar fi participat și la furtul sticlei de whisky în valoare de 5.250 de euro din magazinul din Madrid, unde era un client obișnuit.

Unul dintre cei doi presupuși autori ai furtului a 45 de sticle de vin din restaurantul Atrio din 2021, un bărbat de 47 de ani cu dublă cetățenie română și olandeză, a negat marți că ar fi participat și la furtul unei sticle de whisky în valoare de 5.250 de euro dintr-un magazin din cartierul Salamanca din Madrid, unde mergea regulat.

 

Românul declară că nu el este autorul jafului

 

Tribunalul din Madrid a găzduit procesul oral pentru aceste fapte, în care inculpatul, C. D., și-a negat "categoric" implicarea într-o declarație prin videoconferință din închisoarea din Cáceres în care se află după ce a fost arestat în legătură cu furtul legendar a 45 de sticle de vin în valoare de 1,6 milioane de euro, din Atrio.

În timpul intervenției sale, în care a răspuns doar la întrebările apărării, inculpatul a explicat că era un "client obișnuit" al acestui magazin, unde mergea cu regularitate, întrucât se afla la cinci minute de mers pe jos de locuința sa din acea perioadă. "De fiecare dată când mă duceam acolo cumpăram câte ceva", a explicat el.

Însă, românul a fost surprins de camerele de supraveghere din ziua furtului și a fost recunoscut de către martori ca fiind persoana care apare în acestea. Astfel, Parchetul cere 18 luni de închisoare pentru bărbat și despăgubiri pentru valoarea sticlei. 

"Albul din sticlă nu este întotdeauna lapte", a sintetizat avocatul inculpatului pentru a justifica achitarea sa pe baza faptului că nu există probe directe sau indirecte, nici măcar un cumul de indicii multiple, cu privire la paternitatea sa sau cu privire la fapta în sine a jafului. Astfel, el a pus în discuție lipsa unei facturi care să dovedească faptul că sticla de whisky se afla în magazin și a fost furată, sau conținutul sticlei și valoarea acesteia.

 

Hoțul român nu are alibi 

 

Furtul sticlei de whisky în valoare de 5.250 de euro a avut loc la 7 mai 2019 într-un magazin situat pe strada Ortega y Gasset, Madrid, Spania, iar arestarea inculpatului a avut loc în luna august a aceluiași an, după ce un angajat l-a recunoscut în imaginile camerelor de supraveghere.

În timpul audierii, a fost prezentată înregistrarea video din ziua în care ar fi avut loc furtul, în care inculpatul a recunoscut că a fost în magazin pentru a cumpăra câteva sticle de vin. În imagini se poate observa cum acesta accesează partea magazinului rezervată băuturilor de mare preț, numită "La Cava", împreună cu un angajat al magazinului, datorită căruia a reușit să acceseze acest spațiu, unde nu poți intra decât cu ajutorul amprentei digitale.

De asemenea, se poate observa cum o persoană mișcă ușor camera de supraveghere la un moment dat și, la scurt timp după aceea, se poate vedea brațul unei persoane care ridică o sticlă. Apoi acuzatul și angajatul apar din nou în imagine în mod normal și părăsesc unitatea. "Înainte și după nu există alte persoane", a explicat managerul localului, conform presei spaniole. 

 

Sticla nu era la locul ei obișnuit 

 

Potrivit declarației sale de martor, în aceeași zi au observat lipsa sticlei, care nu trebuia să se afle în acel loc, dar care se afla acolo pentru că făcuseră niște fotografii, iar 48 de ore mai târziu, după ce au vizionat camerele de supraveghere, au depus plângerea respectivă. "A fost scos din spațiul său pentru a face câteva fotografii. Nu ar fi trebuit să fie acolo", a explicat el.

În cadrul procesului verbal, Monica, managerul magazinului, a depus, de asemenea, mărturie în calitate de martor, explicând că îl cunoștea pe inculpat pentru că îl servea ocazional. În ziua arestării, aceasta l-a recunoscut fără niciun dubiu pe inculpat ca fiind persoana care apărea în imaginile de pe camerele de supraveghere în ziua furtului și a alertat poliția.

Trei ofițeri ai Poliției Naționale care au participat la arestare și în declarația ulterioară au explicat că au primit un pont și au arestat suspectul în momentul în care acesta părăsea localul în compania fiicei sale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel