Spania. Procesul românului care a ucis un bărbat, pe care-l bănuia că ar fi amantul iubitei sale, a fost amânat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Procesul românului care a ucis un bărbat, pe care-l bănuia că ar fi amantul iubitei sale, a fost amânat
Spania. Procesul românului care a ucis un bărbat, pe care-l bănuia că ar fi amantul iubitei sale, a fost amânat

Parchetul cere 12 ani de închisoare pentru un român care a agresat cu brutalitate un bărbat într-un restaurant. Incidentul a avut loc într-un restaurant din orașul Redondela. Inculpatul a atacat un bărbat pe care l-a acuzat că este amantul iubitei sale. 

Procesul care fusese programat pentru ziua de 8 martie, la secția a cincea a Tribunalului Provincial din Pontevedra, cu sediul la Vigo, împotriva unui român, acuzat că a agresat un bărbat, a fost suspendat, au confirmat surse judiciare pentru Europa Press.

Audierea, pentru presupusa infracțiune de vătămare corporală gravă, a fost amânată deoarece instanța Redondela nu a reușit să citeze învinuitul, cetățean de origine română, pentru care Parchetul cere 12 ani de închisoare.

Citeste si: Spania. Românul care a ucis un bărbat, pe care-l bănuia că ar fi amantul iubitei sale, riscă ani grei de închisoare

Evenimentele s-au petrecut pe 26 iulie 2016, când inculpatul a intrat într-un restaurant din Redondela și a început să certe un bărbat, întrebând dacă el este cel care „se culca” cu iubita lui, scrie cadenaser.com.

La un moment dat, l-a lovit puternic în ceafă. Victima a căzută secerată și s-a lovit de pavaj. În urma atacului și a căderii, acesta a suferit o rană gravă la cap, ceea e a dus la declanșarea unei epilepsii post-traumatice și mai multe leziuni grave. Persoana vătămată a murit în 2018. Părinții săi, în calitate de moștenitori, îl acuză pe agresorul român și cer daune.

Pentru aceste fapte, Parchetul solicită condamnarea inculpatului român la 12 ani închisoare (pentru o infracțiune de vătămare corporală gravă) și aplicarea circumstanței agravante de recidivă. De asemenea, cere ca părinții victimei să fie despăgubiți cu 163.000 de euro.  

Un alt român a fost arestat, în Spania, fiind acuzat că este implicat într-o infracțiune de trafic de droguri.

 

Spania. Șofer român, prins în timp ce încărca camionul cu zeci de kilograme de droguri: „Am oprit pentru că nu știam drumul“

 

Magistrații Judecătoriei din El Vendrell l-au trimis, duminică, în arest preventiv, fără cauțiune, pe un șofer român, de 29 de ani, acuzat că este implicat într-o infracțiune de trafic de droguri.

Bărbatul român care urma să participe la un transport de marijuana (mugurii ambalați în vid), a fost interceptat, vineri după-amiază, pe o stradă din zona industrială Torredembarra.  

În timp ce inculpatul român se află în închisoare, Unitatea de Investigații Mossos a luat urmele unui alt bărbat care a reușit să fugă cu un Audi negru, evitând mașina de poliție care a încercat să-i blocheze calea, scrie diaridetarragona.com.

Ofițerii au confirmat că ancheta este deschisă, dar au refuzat să ofere mai multe detalii până când Poliția Locală Torredembarra nu va termina cercetările, după descoperirea transportului de droguri. Drogul confiscat cântărea mai mult de 44 de kilograme. Aceasta este a doua captură mare de droguri, descoperită în doar câteva zile de polițiști, pe Costa Daurada.

Într-un caz anterior, oamenii legii au descoperit 40 de kilograme de muguri de marijuana într-o dubă parcată în Vila-seca. Șoferul său, rezident în Salou, a fost arestat, săptămâna trecută, și trimis, prin hotărâre judecătorească, tot la închisoare. 

Spania. Șofer român, prins în timp ce încărca camionul cu zeci de kilograme de droguri, trimis la închisoare 

 

Potrivit unor surse apropiate anchetei o patrulă s-a deplasat la zona industrială Roques Planes din Torredembarra, după ce a primit un apel, în după-amiaza zilei de vineri, 4 martie. Martorul a anunțat un că a văzut un camion parcat, iar două persoane transferau, dintr-un automobil Audi de culoare neagră, niște genți mari.

Patrula a sosit în câteva minute la fața locului. A blocat strada pentru a împiedica o evadare și cei doi agenți s-au apropiat de camion. La vederea polițiștilor, unul dintre cei doi tineri, aflat în stradă, a urcat în mașină și a  pornit în viteză spre ofițeri, trecând milimetric pe lângă aceștia. 

Agenții au ajuns la camion, unde l-au interceptat pe șoferul român. Acesta a fost arestat. În plus, polițiștii i-au confiscat circa 800 de euro. Românul a declarat că nu știa nimic despre conținutul pachetelor transportate și că s-a oprit pentru că nu știa traseul.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel