Spania. Pensionar de 77 de ani ieșit la vânat de Pokemoni pe străzi în plină pandemie de coronavirus

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un pensionar din Spania a fost amendat pentru că a ieșit pe străzi la „vânat de Pokemoni”, chiar în timpul decretului care limitează strict ieșirea din case a oamenilor, cu atât mai mult a persoanelor vârstnice, cele mai vulnerabile în fața bolii COVID-19.

După săptămâni petrecute în carantină, un pensionar din Spania a ieșit să se destindă  în afara casei sale. Așa că duminica trecut, pe 22 martie, a ieșit să se plimbe și să joace popularul joc Pokemon Go, care presupune ieșirea pe străzi în căutarea pokemonilor.

Pokemon Go este unul dintre primele jocuri de realitate virtuală care îi fac pe utilizatori să iasă din casă, în căutarea personajelor. Mai exact, jucătorii ies în oraș, pe străzi, în căutarea indiciilor afișate pe aplicație, cu ajutorul camerei foto.

Potrivit reprezentanților Poliției Municipale din Madrid, bărbatul de 77 de ani a fost oprit în cartierul Latina din Madrid, la 13:30, duminică, și a spus poliției că „vânează Pokemon”. El a fost amendat și trimis de îndată în casă.

„Vânarea de Pokemoni, dinozauri sau orice altă creatură magică este interzisă pe durata Stării de urgență. Nu căuta scuze și stai în casă“, este mesajul Poliției Municipale din Madrid pe pagina de Twitter a instituției.

Amintim că Îîn Spania, până în prezent , au fost înregistrate 39.673 de infectări cu noul coronavirus, 2.696 de decese și 3.794 de cazuri vindecate. Comunitățile autonome cu cea mai mare incidență cumulativă din ultimele 14 zile sunt La Rioja, Madrid, Navarra și Castilia La Mancha, potrivit ultimelor date publicate de ministerul Sănătății din Spania pe site-ul oficial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel