Spania: Patru români obligau femei sărace să FURE haine de firmă. S-au îmbogățit pe seama lor

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

O bandă formată formată din patru români și un venezuelean a fost destructurată de polițiștii spanioli. Banda recruta femei și le obliga să fure haine din magazine. 

Agenții Poliției Naționale spaniole au arestat cinci persoane în orașul Mostoles, membrii ai unei organizații criminale care recruta femei prin intermediul rețelei de socializare Instagram și le obliga să fure haine.

Rețeaua era formată din 4 cetățeni români și un venezuelean.

Potrivit anchetatorilor, femeile racolate erau tinere și duceau o viață plină de lipsuri materiale, două dintre acestea fiind eliberate pe loc, în timpul intervenției în forță. Hainele furate erau trimise ulterior în România și vândute într-un magazin deținut de rețeaua dezmembrată. La domicilul membrilor bandei, oamenii legii au găsit îmbrăcăminte în valoare de peste 30.000 de euro.

Loverboy pe Instagram

Ancheta a început atunci când agenții au verificat existența unui grup criminal bănuit de trafic de ființe umane în localitatea Móstoles. După mai multe investigații, poliția a aflat “modus operandi” al organizației și profilul victimelor. Femeile racolate erau majoritatea tinere sărace din Venezuela.

Lipsurile materiale le-a transformat în țintele perfecte pentru cei 5 bărbați. Ei le racolau de pe Instagram, câștigându-le încrederea prin metoda "Lover boy". Odată căzute în plasă, femeile erau aduse în Spania și adăpostite într-o casă deținută de un membru al organizației.

Furturi la comandă

Femeile erau controlate strict și obligate să fure haine din magazinele unei rețele celebre, pentru a-și plăti cheltuielile de transport și cazare. Ele aveau instrucțiuni clare cu privire la modul de operare, ce tip de magazine ar trebui să țintească, numărul de articole care trebuie să fie furate zilnic, și chiar și valoarea acestora, pentru a fi considerată o infracțiune minoră.

Agenții au constatat că articolele de îmbrăcăminte furate erau trimise în Ploiești (România), unde organizația avea un magazin mare de îmbrăcăminte de tip outlet. Aici, ei etichetau din nou hainele și le puneau în vânzare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel