Spania. Orașul L'Alfàs sărbătorește Ziua Națională a României în acest weekend cu spectacole și gastronomie tradițională

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. Orașul L'Alfàs sărbătorește Ziua Națională a României în acest weekend cu spectacole și gastronomie tradițională / Foto: Facebook
Spania. Orașul L'Alfàs sărbătorește Ziua Națională a României în acest weekend cu spectacole și gastronomie tradițională / Foto: Facebook

Și în acest an, orașul spaniol L'Alfàs del Pi sărbătorește Ziua Națională a României, unde sunt așteptați atât românii rezidenți în acest oraș, cât și spaniolii care vor să admire cultura și tradițiile românești.

L'Alfàs del Pi este un oraș și un municipiu din Valencia situat în comarca Marina Baixa, în provincia Alicante, Spania, la poalele Serra Gelada. Cei 800 de rezidenți români înregistrați în acest oraș din Costa Blanca fac ca acest grup să fie unul dintre cele mai mari patru grupuri din municipiu, după norvegieni, englezi și olandezi.

 

Program cultural și festiv de ziua românilor din L'Alfàs del Pi

 

L'Alfàs del Pi sărbătorește Ziua Națională a României în acest an cu un program cultural și festiv special în Cortul Municipal. Frații lor români sunt așteptați sâmbătă, 3 decembrie, între orele 11.00 și 19.00. 

Programul a fost prezentat în această dimineață, împreună cu primarul din l'Alfàs, Vicente Arques, și consilierul pentru locuitori, Martina Mertens și tehnicianul Primăriei, Claudia Tocu. De asemenea, vor fi prezenți profesorii cursului LCCR de limbă, cultură și civilizație românească care se predă săptămânal la Casa de Cultură și la Centrul Social din l'Albir, Ángela Sular și Delia Burcea și membrii asociației Zestrea Romaniei Alicante, Elena Greblea, Jorge Burlacu, Adriene Isac și Juan Durá.

L'Alfàs del Pi comemorează de ani de zile această zi, care reunește rezidenți români din diferite părți ale Comunității Valenciene și din Murcia. Au fost programate activități de petrecere a timpului liber și de divertisment de natură culturală și festivă.

 

Spaniolii vor putea degusta delicii tradiționale românești

 

Vor avea parte de dansuri, spectacole muzicale și gastronomie tipică pentru a împărtăși cu întreaga populație, în conformitate cu angajamentul de a continua să lucreze din partea administrației locale pentru a promova integrarea ca cea mai bună modalitate de îmbogățire personală și socială, după cum a declarat consilierul pentru rezidenți, Martina Mertens.

Va exista un bar de unde lumea va putea degusta produse tradiționale românești la prețuri populare, cum ar fi celebrele sarmalele, dar și mici la grătar. Mâncarea va fi însoțită și băuturi tradiționale, precum palincă, bere și vin românesc, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel