Spania. Operațiunea „Cofraj“: Un român a furat materiale de construcții de mii de euro, apoi le-a vândut vecinului păgubitului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Garda Civilă a reținut un tânăr de 30 de ani, de cetățenie română, pentru o infracțiune de furt calificat cu forța și cercetează o altă persoană pentru o infracțiune de primire de bunuri furate, după ce diverse materiale de construcție, care fuseseră furate în Oliva, în valoare de peste 7.500 de euro, au fost găsite în diferite locații din provincia Alicante, printre care și în curtea vecinului păgubitului.

Garda Civilă, în cadrul operațiunii ''Cofraj'', a reținut un român de 30 de ani  pentru o infracțiune de furt calificat cu forța și cercetează o alta pentru o infracțiune de primire.

Ancheta a început în luna martie a anului trecut, când Garda Civilă a luat cunoștință de un jaf, prin intermediul unei plângeri depuse de un cetățean, în municipiul Oliva. Agenții au fost informați că de pe un teren rustic s-au furat diferite materiale de construcție în valoare de peste 7.500 de euro. La fața locului, anchetatorii au observat că exista un șanț între tufișuri care arăta o urmă directă către parcela alăturată.

Agenții au decis să îl intervieveze pe proprietarul parcelei unde se termina brazda. Odată ajunși în interiorul acestui teren, anchetatorii au văzut un mic depozit care nu avea acoperiș. În interior, se aflau materiale cu caracteristici foarte asemănătoare cu cele semnalate lipsă de către vecin. Persoana intervievată, proprietar al unei companii de construcții, nu a avut nicio obiecție în ceea ce privește predarea voluntară a unei părți din materialele de construcție și a recunoscut ulterior, fără niciun dubiu, că o parte din echipamentul de construcție era proprietatea vecinului său, fiind inculpat pentru primire de bunuri furate.

Un român a furat materiale de construcții de mii de euro, apoi le-a vândut vecinului păgubitului

 

Garda Civilă, continuând activitatea de investigații, a localizat mai multe locații în care se efectuau lucrări ce aparțineau firmei de construcții condusă de vecinul care furase materialul. Investigațiile agenților i-au condus pe aceștia în municipalitățile Xàbia, Benitatxell și Moraira, în Alicante. La una dintre aceste lucrări, anchetatorii au observat, prin gard, diverse materiale de construcție foarte asemănătoare cu cele furate în Oliva. După ce a fost intervievat cu persoana responsabilă de lucrări, aceasta i-a informat pe agenți că materialul i-a fost oferit de către firma de construcții implicată în anchetă.

Agenții Guardia Civil din Oliva au arestat un tânăr de 30 de ani, de naționalitate română, și a fost anchetat un altul, de 43 de ani, de naționalitate spaniolă. În plus, au fost recuperați 5 paleți și 80 de panouri de cofraj în valoare de peste 7.500 de euro. Datorită perseverenței agenților în căutarea materialelor furate, a fost posibilă arestarea autorilor și, implicit, a viitoarelor furturi ale acestei companii de construcții. Procedurile au fost puse la dispoziția Tribunalului de Primă Instanță și a Instrucțiunii nr. 3 din Gandia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel