Spania. Operațiunea „Dracu“: Trei ROMÂNI au exploatat munca altor 13 conaționali. Oamenii nici nu știau că primeau salariul pe card

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Trei cetățeni români, membri ai aceleiași familii, au fost arestați în Puerto de Mazarrón (Murcia) sub suspiciunea de de trafic de persoane în scopul exploatării muncii și apartenență la un grup infracțional. 

Românii - doi soți și cumnatul unui dintre ei, sunt acuzați că au exploatat munca a 13 conaționali, pe care îi atrăgeau să vină să lucreze în Spania în agricultură, promițându-le cazare și o plată bună pentru munca lor, dar toate promisiunile se dovedeau a fi doar vorbe.

Operațiunea „Dracu” a culminat cu destructurarea organizației și arestarea celor trei români,  după trei percheziții domiciliare efectuate în Puerto de Mazarrón, în care au fost confiscate 2.500 de euro, bijuterii, un vehicul de înaltă calitate, precum și mai multe documente și carduri bancare ale victimelor.

Ancheta a început încă din luna iulie, când 13 cetățeni români au denunțat în fața Gărzii Civile situația de semi-sclavie în care trăiau după ce s-au mutat din alte provincii spaniole în Regiunea Murcia.

Citește și: Afacerist ROMÂN stabilit în SPANIA, acuzat că a EXPLOATAT ilegal munca a 32 de conaționali 

Victimele au spus că au fost convinse să își lase fostele locuri de muncă de un compatriot care lucra în regiunea Murcia, ademenindu0i cu o ofertă de muncă și cazare într-o municipalitate din regiune mult mai bune. După ce le-a asigurat angajări în companii agricole din Mazarrón, acesta și-a însușit salariile care le reveneau celor 13 muncitori români, amenințându-i și chiar agresându-i fizic.

Această situație a devenit extremă, ba, mai mult, muncitori au fost lăsați înfometați și fără acces la alte bunuri esențiale, potrivit cope.es.

Specialiștii în Poliția Judiciară a Gărzii Civile au fost cei care au colectat informațiile necesare și au concentrat ancheta pe familia de români și cumnatul unuia dintre ei.

Așa au aflat că cele mai multe victime aveau deschise conturi curente la băncile din zonă, iar adresa poștală furnizată a coincis cu cea a suspectului principal, conturi în care primeau salariul. Însă cardurile de credit erau la discreția   clanului, care, în acest fel, și-au însușit banii de salarizare.

Ancheta rămâne deschisă, deci identificarea altor victime nu este exclusă, precum și reținerea altor persoane legate de grupul infracțional destructurat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel