Spania. O tonă de cocaină neagră, descoperită în containere cu cărbune - VIDEO

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. O tonă de cocaină neagră, descoperită în containere cu cărbune
Spania. O tonă de cocaină neagră, descoperită în containere cu cărbune

Poliţiştii spanioli, în colaborare cu cei din Portugalia, au realizat, în această săptămână, o nouă captură impresionantă de droguri la nivel european. Oamenii legii au destructurat, astfel, o reţea care punea pe piaţa cocaină neagră

Miercuri, 2 iunie, Poliţia spaniolă, în colaborare cu cea portugheză, a capturat aproape o tonă de cocaină neagră. Captura impresionantă a fost făcută în nordul Spaniei, în regiunea Castilla şi León. Cocaina neagră era aproape nedetectabilă, neputând fi identificată de câinii poliţişti. Această cocaină neagră nu are miros şi este foarte greu de detectat, relatează jurnaliştii de la The Guardian.

“Drogurile au devenit aproape nedetectabile, deoarece forma și culoarea lor erau extrem de asemănătoare cu cea a cărbunelui. Mai mult, mirosul caracteristic al cocainei a fost eliminat, ceea ce înseamnă că nu a putut fi identificat de câinii polițiști”, transmite Poliţia din Spania într-un comunicat de presă. Captura făcută miercuri a constat în 862 de kilograme de cocaină neagră. Drogurile erau puse în 30 de saci, aceşti fiind ascunşi printre alţi 1.364 de saci de cărbune adevărat, astfel că substanţa narcotică era aproape imposibil de depistat.

 

Cocaina urma să fie recuperată printr-un proces chimic laborios

 

Poliţia spaniolă mai informează că anchetatorii au urmărit un transport de două containere de cărbune în care erau ascunse drogurile. Trei persoane au fost arestate într-un port din zona industrială a orașului Medina del Campo, situat în nordul Spaniei. Traficanţii de droguri au transportat containerele cu camionul din Portugalia în nordul Spaniei.

Captură istorică: O tonă și jumătate de heroină, descoperită în Portul Constanța - VIDEO

Cocaina urma apoi să fie recuperată printr-un proces chimic laborios. “Modul de operare a implicat un proces chimic complex pentru a ascunde drogurile printre cărbune, proces care a fost realizat de cartelurile mexicane și columbiene”, mai explică Poliţia spaniolă. La această operaţiune au participat mai bine de 50 de poliţişti. După un an de investigaţii, reţeaua de traficanţi de cocaină a fost destructurată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel