Spania. O româncă, „spaima Madridului”: „Eu sunt legea pe străzile astea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. O româncă, „spaima Madridului”: „Eu sunt legea pe străzile astea”
Spania. O româncă, „spaima Madridului”: „Eu sunt legea pe străzile astea”

O româncă a terorizat Madridul și Spania timp de mai mulți ani, după ce a moștenit de la iubitul ei, un cunoscut interlop, un adevărat imperiu al terorii. Tenace, ambițioasă și extrem inteligentă, dar nu în ultimul rând de o frumusețe răpitoare, ea a reușit să câștige toate războaiele cu bandele rivale și să-și ducă „imperiul” pe culmi neatinse.

Sunt ca trifoii cu patru foi: rare, dar există. Din când în când se întâmplă ca ele să sară în prima pagină pentru raidurile lor: ele sunt „șefii”. E vorba de femei infractoare, uneori chiar criminale, care conduc cu mână de fier bande temute. Ele comandă fără ezitare, iar interlopi duri și bătăuși căliți în războaiele dintre bande le ascultă și le urmează orbește orice ordin. Uneori, puterea lor are legătura cu frumusețea și cu mintea lor sclipitoare.

Este și cazul Alinei S., românca poreclită „spaima Madridului”, care a controlat ani la rând o vastă reţea de prostituţie în Spania, iar la ordinele sale se aflau sute de interlopi, relatează Adevărul. A moștenit acest adevărat imperiu al terorii de la iubitul ei, Dorel H., un interlop temut care a fost ucis în Mexic, în 2015. Alina S. a preluat imperiul și l-a dezvoltat pas cu pas. Nu l-a uitat însă niciodată pe bărbatul iubit și și-a tatuat pe tot spatele imaginea acestuia.

În scurt timp, ea a devenit respectată în întreg Madridul, iar renumele ei a depășit treptat granițele capitalei. Respectată și temută, a fost numită „Regina Madridului”. S-a spus și că ea controla, printre altele, o vastă reţea de proxenetism, ale cărei victime ar fi fost inclusiv zeci de românce, obligate să se prostitueze.

 

Femeile erau nevoite să i se supună

 

Presa spaniolă a scris că femeile erau nevoite să i se supună, iar Alina S. le ameninţa frecvent că le va tortura până la moarte dacă nu-i plătesc taxă de protecţie. „Eu sunt legea pe străzile astea”, obişnuia să le spună românca.

A fost însă prinsă și arestată după ce a fost denunțată de două românce, în 2021. Femeile le-au declarat anchetatorilor că „Regina Madridului” le solicita o taxă de 100 de euro săptămânal pentru a le permite să stea pe străzile aflate sub controlul ei.

„Eu sunt Alina, nu puteţi lucra aici fără să plătiţi! Eu sunt legea, iar dacă nu plătiţi, voi trimite să fiţi torturate până veţi muri”, le-ar fi spus fetelor, conform unor surse ale anchetei. Una dintre femei a mai mai afirmat că a fost sechestrată, bătută şi ameninţată cu un cuţit şi obligată să urce într-o maşină.

Cazul a ajuns repede în presa iberică, iar cele două victime au fost incluse într-un program de protecţie. Alina S. a fost arestată în luna martie, iar cele două femei au depus mărturie la proces împotriva ei. Recent, la începutul lunii noiembrie, Alina S. a fost condamnată la opt ani de închisoare.

În urma procesului care a urmat, românca a fost condamnată defintiv la 8 ani de închisoare de un tribunal din capitala Spaniei. Procurorii au acuzat-o de proxenetism, şantaj şi ameninţări la adresa altor persoane și au solicitat o pedeapsă de 11 ani şi 10 luni de închisoare, însă judecătorii au fost ceva mai indulgenţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel