Spania. O bandă de hoți români a terorizat zona Albacete. Sunt cel puțin 89 de spargeri dovedite

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O bandă de români a terorizat orașul spaniol Albacete și localitățile din împrejurimi. Aceștia sunt acuzați că au dat nu mai puțin de 89 de spargeri, însă numărul lor ar fi mult mai mare.  

Curtea Provincială din Albacete va judeca 13 persoane de naționalitate română care sunt acuzate că au format un grup infracțional implicat în 89 de infracțiuni, scrie publicația albaceteabierto.es.

În perioada septembrie 2013 - ianuarie 2015, cei 13 români au intrat cu forța în mai multe case, depozite sau chiar hoteluri și au furat tot ce le-a căzut prin mâini. În două dintre cazuri, românii au jefuit o benzinărie și un magazin de tutun.

Opt ani și jumătate de închisoare pentru cei doi șefi ai rețelei

 

Prima înfățișare în acest proces este programată pentru data de 19 februarie. Procesul se bazează pe dovezile furnizate procurorilor de agenții Gărzii Civile, care au supravegheat rețeaua timp de mai multe zile.

Procurorii susțin că inculpații au format "o organizație criminală constituită pentru infracțiune, care a acționat în mod concertat pentru comiterea diferitelor spargeri".

Parchetul atribuie celor 13 urmăriți penali nu mai puțin de 89 de infracțiuni, însă numărul lor ar putea fi mult mai mare.

Hoții români urmăreau țintele zile în șir 

 

Potrivit anchetatorilor, hoții au folosit un modus operandi specific: "monitorizau mai întâi țintele, iar apoi furau autovehiculele pe care le foloseau în comiterea infracțiunilor".  Hoții acționau întotdeauna noaptea, "purtând haine care ascundeau identificarea lor". În timp ce unii stăteau de pază, "alții dezactivau sistemelor de iluminare și de alarmă".

Românii comunicau în general față în față pentru a evita să fie detectați, iar când vorbeau la telefon foloseau un limbaj codat. Totuși, anchetatorii au obținut datele de la operatorul de telefonie mobilă care i-a plasat de fiecare dată în zona în care erau date spargerile.

Procurorii solicită 8 ani și jumătate de închisoare pentru șefii rețelei, iar pentru ceilalți pedepse cuprinde între 2 și 4 ani de închisoare cu executare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel