Spania: Nicolae a pierdut lupta cu cancerul la doar 28 de ani. Au rămas 2 copii orfani care au nevoie de ajutor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Tânărul Nicolae Achim Hant, a venit în Spania acum 3 ani, în satul Castellar de Santiago din provincia Ciudad Real, pentru o viață mai bună pe care să o ofere familie sale. Din păcate moartea l-a răpit mult prea devreme.

La foarte puțin timp după ce a ajuns în Spania i-a fost depistată o tumoră la rinichi. A fost operat cu success și tânărul și-a continuă viața normal, muncind pentru familia sa. Din păcate la foarte puțin timp a început să se simtă tot mai rău! După mai multe analize a venit și groaznicul diagnostic: cancer.

Din luna iulie, anul trecut, a fost internat în spitalul din Ciudad Real, unde împreună cu medicii a luptat pentru viața sa... până duminică seară, când medicii au spus familiei: „Luați-l acasă! Nu mai putem face nimic pentru el". În această dimineață și-a dat ultima suflare, înconjurat de cei dragi lui!


Tânărul Nicolae avea doar 28 de ani, și lasă în urma sa o familie îndurerată și doi copilași de 10 respectiv 4 ani!
În noaptea de duminică spre luni chiar fiind de familie, am stat lângă patul lui, înălțând lui Dumnezeu o rugăciune pentru sufletul lui și toate cele rânduite pentru pregătirea plecării sale la cele veșnice.


După timpul petrecut acolo, m-am îndreptat spre casă mea, foarte abătut. Cei 30 km pe care i-am parcurs mi s-au părut o veșnicie. Nu mă întrebați cum am ajuns acasă... nu știu! Singurul lucru care mi-l amintesc este că, prin ceața deasă din mijlocul nopții, vedeam o singură imagine: "O întreagă familie în lacrimi și pe micuțul de 4 anișori așezat în genunchi lângă patul tatălui sau atingându-i cu mânuța picioarele tatălui său ca și cum ar fi vrut să-i ia toată durerea", mărturisește preotului Ilie Ciprian Ciurezeanu de la Parohia Valdepeñas.

Acesta îndrăznește să lanseze un apel umanitar entru a pute ajuta famili tânărului Nicolae să adune banii necesari repatrierii sale în România. „Vă rog din suflet, dacă puteți, să ajutați această familie. Din partea noastră vor avea tot sprijinul material și uman de care dispunem. Din păcate este infim comparând cu suma necesară repatrierii! Vă mulțumesc și-mi iertați îndrăzneala!“, a scris preotul unor cumunități de români din Spania.

Pentru repatriere sunt necesari aproximativ 5.000 de €. Contul mamei: Bianca Tatiana Hant, Sucursala Bankia, Cuenta: ES1720383347456000192480

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel