Spania. Muncitori români, exploatați draconic: Coșmarul conaționalilor care au mers la cules de măsline pentru un trai mai bun (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

11 români au fost eliberați, ieri, din mâinile a șapte conaționali care-i exploatau pe o plantație de cules măsline în Antequera, provincia Málaga, Spania.

Potrivit anchetatorilor, muncitorii români aveau impus un program de lucru draconic, fără libertate de mișcare și înghesuiți în cabine pe care exploatatorii lor le-au numit camere.

Saltelele erau suprapuse pe baze de paleți sau cărămidă în spații mici în care mai multe persoane se odihneau fără cea mai mică intimitate.

Atât victimele, cât și arestații provin, potrivit unor surse de poliție, din Movileni. Acolo victimele au fost capturate de proprii lor conaționali care le-au oferit un loc de muncă sezonier în Spania în condiții care ulterior nu au fost îndeplinite. Realitatea era mult mai rea decât oferta de cuvinte, scrie lavanguardia.com.

 

Răpitorii au rămas continuu cu victimele

 

Răpitorii au rămas continuu cu victimele care au trecut prin ținuturile spaniole în timpul campaniei de recoltare a măslinilor, între lunile noiembrie și februarie. Au împiedicat orice contact cu exteriorul și chiar și ieșirile în ferma în care lucrau și locuiau. Astfel, au fost la mila rapitorilor lor, care au devenit maeștri crudiți, dacă nu chiar temniceri.

Deși în nota de poliție emisă asupra cazului nu se menționează încă nimic despre ultimii contractanți ai acestei forțe de muncă în regim de exploatare, este posibil să se creadă că proprietarii plantațiilor de măslini știau că muncitorii români nu aveau securitate socială, însă se foloseau de forța de muncă a lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel