Spania. Moment de reculegere pentru Nicolas, copilul român care s-a înecat pe plaja din Canet

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Cincizeci de persoane din Segorbe s-au adunat la ora 13:00 la porțile primăriei pentru a păstra un minut de reculegere pentru moartea nefericită a lui Nicolas, băiatul de 6 ani de origine română care a murit sâmbăta trecută pe plaja din Canet d'en Berenguer.

Într-o scurtă intervenție, primarul din Segorbe, M. Carmen Climent, în numele tuturor cetățenilor, a transmis sincere condoleanțe întregii sale familii și prietenilor, anunță presa locală spaniolă.

Primarul a subliniat că "nu există cuvinte care să poată descrie măcar ceea ce presupune o situație de acest gen. În fiecare vară, buletinele de știri ne izbesc cu știri similare despre puterea mării, iar faptul că o trăim atât de aproape ne face să ni se strângă și mai mult inima". 

Băiatul, elev la școala publică Pintor Camaran din Segorbe, a fost înmormântat ieri după-amiază în orașul Castellnovo, după o slujbă celebrată în biserica ortodoxă din Segorbe.

Băiatul era de naționalitate română și a încetat din viață sâmbătă

 

Membrii Grupului Special de Activități Subacvatice al Gărzii Civile au localizat corpul fără viață al băiatului de 6 ani care dispăruse sâmbăta aceasta pe plaja din localitatea valenciană Canet d'en Berenguer, după cum au confirmat sursele 112 și sanitare .

Pe tot parcursul după-amiezii, pompierii, salvarea, Crucea Roșie și Garda Civilă s-au mobilizat într-un dispozitiv de căutare maritimă pentru a găsi minorul, care se pierduse pe plajă, și care a fost în cele din urmă găsit mort la ora 20:32.

La operațiune au participat un elicopter și o ambarcațiune de salvare maritimă, o ambarcațiune a Crucii Roșii, două ambulanțe ale SAMU și o barcă și scafandri ai Gărzii Civile, după cum a relatat 112 pe Twitter. Din partea pompierilor din Valencia, s-au alăturat două echipaje, un sergent, un ofițer și Grupul special de salvare la înălțime (GERA), după cum a precizat organismul provincial pe aceeași rețea de socializare.

În plus, o echipă a Crucii Roșii s-a mobilizat, de asemenea, în timpul căutărilor, pentru a oferi îngrijire psihologică rudelor copilului.

După cunoașterea faptelor, Consiliul Local din Canet d'en Berenguer a anunțat că decretează trei zile de doliu oficial, în care drapelele vor flutura la jumătate de catarg.

Într-o postare pe profilul său de Facebook, el a anunțat "tragicul eveniment" și a transmis "cele mai profunde condoleanțe familiei", oferindu-și "tot sprijinul în aceste momente dificile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel