Spania. Minoră româncă, vândută de mamă pentru 3.000 de euro, salvată de profesoara ei

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Garda civilă din Spania a arestat trei persoane, în Sevilla, pentru presupusa vânzare a unei minore pentru o căsătorie aranjată. Este vorba despre mama minorei și părinții partenerului ei, care au fost de acord cu plata a 3.000 de euro pentru a-și „lua noră“, potrivit unui comunicat.

Evenimentele au început pe 8 ianuarie când o profesoară a minorei a anunțat autoritățile despre obligarea fetei la „celebrarea unei căsătorii forțate”. Profesoara a fost contactată de eleva ei, de naționalitate română prin intermediul aplicației Messenger, pentru a-i explica că se află în Sevilla și „că e obligată să accepte o căsătorie convenită prin decizia mamei sale".

Minora a putut să facă un schimb de mesaje cu profesoara ei, care era deja în contact cu Garda Civilă, pentru a organiza evadarea tinerei din casa familiei soțului ei, în Villaverde del Río (Sevilla). Minora a putut ieși din casă între orele 04.00 și 05.00, fiind ajutat de polițiști și transferat la un centru pentru minori de către agenții aparținând poliției judiciare ale Gărzii Civile.

Mama a venit să-și ducă fiica înapoi la socri

 

După ancheta preliminară privind explorarea minorului, toate pistele indicau organizarea unei căsătorii forțate a fetei în capitala Zamora, cu un minor din orașul sevillan menționat anterior. Când minora a scăpat, mama ei (37 de ani), de etnie rromă, născută în România care a fost de acord cu căsătoria, a călătorit de la Valladolid la Sevilla pentru a o localiza și a o readuce la socri, motiv pentru care femeia a fost arestată. 

Autoritățile i-au identificat și pe „socrii“ minorei, tot de naționalitate română și etnie rromă, care au plătit suma de 3.000 de euro mamei fetei, fiind și aceștia arestați.

Minora se află acum în afara familiei și este protejată „cu toate garanțiile legale”, se mai arată în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel