Spania. Mămică româncă, găsită NEVINOVATĂ, după ce s-a ARUNCAT cu bebeluşul în brațe din turnul unui castel

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Românca de 38 de ani care s-a aruncat în gol la aproximativ 70 de metri cu bebelușul ei de șapte luni în brațe, din turnul castelului Dénia, cu intenția de a provoca moartea ambilor, a fost achitată de infracțiunea de tentativă de omor de care a fost acuzată.

Parchetul a solicitat și primit 20 de ani de detenție într-un spital de psihiatrie, în loc de închisoare, pentru românca de  38 de ani. Sentința instanței de la Secția a III-a a Audienței a aplicat dezincriminarea completă a femeii pe fondul unei tulburări psihice într-un eveniment care nu a dus la moartea celor doi, deoarece lovitura a fost amortizată de o plasă metalică pentru a preveni alunecările de teren ale crenelurilor cetății.

Cu toate acestea, sentința înlocuiește această internare cu un tratament ambulatoriu, în măsura în care femeia este deja monitorizată de unitatea de sănătate mintală a spitalului din Denia, cu o evoluție favorabilă.

Instanța detaliază că vor fi colectate rapoarte periodice privind evoluția ei și că va fi internată în cazul în care va abandona tratamentul sau va exista o regresie a bolii sale. Și, în cele din urmă, îi declară decăderea absolută din drepturile părintești din cauza unei boli mintale și îi retrage dreptul de a exercita autoritatea părintească asupra fiului său.

Mămică româncă, găsită NEVINOVATĂ, în Spania, după ce s-a ARUNCAT cu bebeluşul în brațe de la peste 70 de metri

 

Sentința consideră dovedit faptul că în zilele anterioare datei faptelor, 6 august 2017, inculpata fusese deja diagnosticată cu tulburare depresivă majoră. În plus, se precizează că medicii legiști care au examinat-o și au depus mărturie la proces au considerat că capacitățile cognitive și volitive ale femeii erau "foarte alterate sau afectate", astfel încât aceasta nu a acționat prin voința sa.

Mai mult, experții au precizat că, în această situație, ea nu putea "să planifice, să execute sau să decidă un plan și ar fi putut acționa executând voința altcuiva sau prin mandatul vocilor pe care pretindea că le aude". În acest sens, ei au mai arătat că depresia de care suferea o făcea să aibă "o viziune distorsionată a realității, astfel că sinuciderea era singura soluție pentru ea de a părăsi această lume“.

Mesaj de adio trimis tatălui copilului

 

În sentința, citată de La Razon, se precizează că femeia nu a exclus să fi fost protagonistă la eveniment în timpul declarației sale în proces, deși a spus că nu-și amintește nimic din ceea ce s-a întâmplat în acea zi. Astfel, instanța mai notează că experții criminaliști au adăugat că evenimentul urmărit penal trebuie considerat "o sinucidere extinsă" prin care inculpata "a urmărit nu doar să-și ia propria viață, ci și pe cea a fiului său pentru a-l împiedica să sufere“. Sentința a dovedit că femeia a ajuns în partea cea mai înaltă a castelului pentru a se arunca cu fiul ei de la o înălțime de peste 70 de metri.

În plus, aceasta consideră că este dovedit și faptul că a făcut acest lucru după ce i-a trimis un mesaj telefonic de adio soțului și tatălui copilului. Ulterior, ea s-a aruncat de pe crenelurile de la promenada castelului "fără ca copilul să poată evita în vreun fel impactul fatal". Cu toate acestea, căderea nu a cauzat moartea ei și nici a copilului, acesta fiind prins în plasa metalică ce previne alunecările de teren în castel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel