Spania va fi scoasă de pe "Lista Galbenă". Carantina nu va mai fi obligatorie iar zborurile se reiau (surse). ULTIMA ORĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile române se pregătesc să scoată Spania de pe lista țărilor "Galbene", cu risc ridicat de infectare, spun surse din guvern citate de Antena 3. Astfel, începând din această seară sau de mâine (marți dimineață, n.r.), românii care sosesc din Spania nu vor mai intra în carantină 14 zile, iar zborurile vor fi reluate.

UPDATE! Informația a fost confirmată OFICIAL de autorități, luni seară. Românii care se întorc din Spania NU vor intra în carantină.

Vezi aici anunțul CNSU: "Spania, scoasă de pe lista ţărilor pentru care se impunea carantina la sosirea în România"

Știre inițială

Potrivit listei actualizate de INSP, Spania urma să intre din nou pe lista țărilor din zona "Galbenă", începând cu data de 11 august. Cel mai probabil, în această seară sau cel târziu mâine dimineață, Spania va fi scoasă de pe lista galbenă, potrivit unor surse din guvern citate de Antena 3. 

Includerea Spaniei pe listă a provocat panică în rândul românilor care ar fi trebuit să se întoarcă acasă. Introducerea acestei țări pe listă însemna în mod obligatoriu carantină de 14 zile. În același timp, și zborurile ar fi putut fi suspendate. Nici ROMATSA, nici Ministerul Afacerilo Externe nu au fost informate de această modificare. 

Potrivit sursei citate, se pare că INSP nu are actualizată situația la zi în ceea ce privește infectările din Regatul Spaniol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel