Spania intră oficial în scenariul de "RISC EXTREM". Ministrul Sănătății anunță CREȘTEREA peste limită a ratei de infectare 

Liviu Ludovic |
Data publicării:
pacient_covid
pacient_covid

Bilanțul epidemiei rămâne ridicat în Spania, situația fiind clasificată acum ca fiind una de "risc extrem". Potrivit raportului publicat de Ministerul Sănătății miercuri, în ultimele 14 zile, numărul cumulat de cazuri la 100.000 de locuitori se ridică la 250, cea mai mare cifră după 30 noiembrie.  

Rata incidenței infecției cu coronavirus în Spania este din nou la un nivel de risc ridicat. Potrivit celui mai recent raport al Ministerului Sănătății din Spania, publicat miercuri seară, numărul cumulat de cazuri la 100.000 de locuitori se ridică acum la 253,7, iar clasificarea situației este acum de "risc extrem", scrie cotidianul El Pais.

Rata de incidență este cea mai mare cifră pe care Spania a înregistrat-o de la 30 noiembrie. Potrivit raportului, în ultimele 14 zile au fost înregistrate 12.386 de cazuri noi de coronavirus, și 178 de decese.

Rata de infectare a început să crească după 09 decembrie

 

Deși rata de infectare a crescut începând 9 decembrie, această lucru nu a dus și la o creștere vizibilă a presiunii pe spitale. Un total de 11.328 de pacienți cu Covid-19 se află în prezent în spital, ceea ce se traduce printr-un grad de ocupare de 9,2%. Din această cifră, 1.932 se află în unități de terapie intensivă (UCI). Cu toate acestea, Ministerul Sănătății consideră că presiunea asupra spitalelor va crește în curând ca răspuns la creșterea cazurilor.

Vorbind miercuri la o conferință de presă a guvernului, ministrul Sănătății Salvador Illa și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „evoluția ascendentă” a infecțiilor. "Suntem foarte îngrijorați și ne îndreptăm spre Sărbători, când crește mobilitatea și contactul social”, a spus el.

Ministrul a adăugat că majoritatea autorităților din regiunile unde rata incidenței crește au luat „măsuri mai stricte înainte de Crăciun”.

Situația pe regiuni

 

Conform raportului publicat ieri, Insulele Baleare continuă să aibă cea mai mare rată de incidență din Spania, numărul de cazuri la 100.000 fiind de 455, aproape dublu față de media națională. Arhipelagul este urmat de Madrid (361), Valencia (346), Extremadura (337), Castilla y León (305) și Catalonia (301). Rata incidenței este stabilă Asturia (147), Cantabria (162), Castilla y León (169) și Galicia (179). Dar în altele, de exemplu, Andaluzia (147), Insulele Canare (139) și Murcia (160), a existat o ușoară creștere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel