Spania. Guvernul vrea ca toate șoselele publice să devină cu plată. Șoferii vor fi buni de plată

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Guvernul vrea ca toate șoselele publice să devină cu plată
Spania. Guvernul vrea ca toate șoselele publice să devină cu plată

Toate șoselele publice ar putea deveni drumuri cu plată, în decurs de trei ani, în Spania. Deocamdată nu este clar dacă guvernul de la Madrid va introduce o taxă de uz anuală sau un sistem pe baza kilometrilor conduși.

Guvernul de la Madrid afirmă că fiecare șofer ar trebui să plătească individual pentru folosirea șoselelor spre deosebire de folosirea unor bani publici pentru întreținerea acestora, relatează Euronews, citat de hotnews.ro.

Conform noilor planuri, șoferii vor fi nevoiți să plătească pentru a folosi toate autostrăzile din Spania, precum și alte drumuri naționale și regionale. Sergi Saurí, director al Centrului pentru Inovare în Transport din Barcelona, afirmă că schimbarea ar fi una radicală dar că este una la care spaniolii se așteptau.

„În unele țări acesta este deja un sistem implementat. Și pe lângă că este comun în alte țări europene, toți acei bani de la contribuabili vor merge la mentenanță”, afirmă acesta. Deocamdată nu este clar dacă guvernul de la Madrid va introduce o taxă de uz anuală sau un sistem pe baza kilometrilor conduși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel