Spania. Gest IMPRESIONANT: Vecinii unui român au făcut chetă pentru înmormântare. "Julius a fost un om bun!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Julio Văduvescu "Julius", român mort în Spania
Julio Văduvescu "Julius", român mort în Spania

Locuitorii unui cartier din localitatea spaniolă Abaran au dat dovadă de solidaritate și au strâns bani pentru incinerarea trupului unui român, care locuia în rulotă. 

Julio Văduvescu, un român care locuia de aproape 15 ani într-o rulotă modestă pe un teren din cartierul Hoya del Campo al localității Abaran (Murcia), a murit pe neașteptate acum câteva zile.

Julius, așa cum era cunoscut în cartier, a lăsat o impresie atât de bună vecinilor săi, încât oamenii s-au mobilizat și au strâns bani pentru înmormântarea românului.

Potrivit publicației La Verdad, un grup de oameni, condus de María Jesús Ros și Stefan A. Nediu, a participat la o strângere de fonduri pentru înmormântare.

"Julius a fost o persoană bună, bine cunoscută și iubită în Hoya del Campo și de aceea am vrut să aibă o înmormântare decentă pentru că merita", a spus un vecin al românului.

Comunitatea i-a cumpărat o nouă rulotă, după ce i-a ars cea veche 

 

În urmă cu câțiva ani, rulota lui Julius ars ca o torță. Și atunci vecinii său au strâns, în doar 24 de ore, bani suficienți pentru a-i cumpăra un alt autocaravan, după ce focul l-a lăsat fără nimic.

„A fost unul dintre cele mai bune cadouri din viața lui”, își amintește una dintre femeile care au contribuit cu bani.

"Copiii săi vin în Spania să-și ia ultimul rămas bun, dar nu își permit cheltuielile de înmormântare”, au explicat vecinii, care s-au mobilizat pe rețelele de socializare pentru a strânge bani.

În urma chetei, s-au strâns 1.905 euro, bani care au fost folosiți pentru a plăti cheltuielile funerare, pentru flori și slujbă. Banii rămași vor fi folosiți pentru curățarea terenului care a locuit.

Deși inițial se stabilise ca rămășițele sale să se întoarcă în România, autoritățile din Abaran au ținut cont de dorința românului și au pus la dispoziție o nișă în cimitirul municipal pentru ca Julius să se odihnească acolo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel