Spania. Fetiţă româncă, răpită de părinţi. Au bătut îngrijitoarea până a căzut. Femeia a rămas paralizată

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un cuplu de români şi-a primit joi sentinţa după ce, în 2014, au ucis un îngrijitor al centrului de protecţie în care se afla fiica lor. Cei doi au răpit-o pe fată şi au dus-o în România, scrie lavanguardia.com.

Cei doi au admis joi în faţa instanţei din Oviedo că au răpit-o pe fiica lor din centrul de protecţie şi au atacat tutorele care o însoţea în timpul vizitelor.

Citeşte şi: Spania. Fetiţă de patru ani, bătută până la LEŞIN de mama sa şi iubitul ei ROMÂN

În octombrie 2014, fata şi cei doi fraţi ai săi, tot minori, au fost luaţi în regim de plasament, iar părinţilor le-au fost suspendate drepturile.

 

Îngrijitoare, paralizată după bătaia primită

 

În seara zilei de 22 noiembrie 2014, copila a ieşit la plimbare în vecinătatea centrului, împreună cu un grup de copii şi o îngrijitoare. Imediat cum s-au apropiat de poarta centrului, părinţii acesteia şi-au făcut apariţia şi au atacat cu bestialitate însoţitorul, chiar sub ochii îngroziţi ai celorlalţi copii. Unul dintre ei a lovit-o pe femeie cu un baston în cap, iar celălalt i-a dat un pumn în stomac, apoi au continuat să o bată până a căzut la pământ. Când s-au asigurat că însoţitorul nu mai opune rezistenţă, au luat fata şi au băgat-o într-o dubă şi au fugit. Au dus minora înapoi în România, unde se află şi acum.

Citeşte şi: Italia. O româncă şi-a răpit copilul dintr-un centru de plasament. Carabinierii încă o caută

Îngrijitoarea a avut nevoie de 47 de zile de spitalizare în urma loviturilor. O leziune la nivelul coloanei s-a agravat şi a rămas paralizată.

Cinci ani mai târziu, cei doi români au ajuns să dea socoteală pentru faptele lor. Tatăl a primit doi ani de închisoare şi o amendă de 5 euro pe zi, timp de cinci luni şi a fost decăzut din drepturile părinteşti timp de 4 ani, iar mama fetei trebuie să ispăşească o pedeapsă de un an şi nouă luni de închisoare, cu plata unei amenzi de 5 euro pe zi timp de cinci luni şi va fi decăzută din drepturile părinteşti timp de doi ani.

Citeşte şi: Spania. Moartea lui Alexandru, "un român în minus". Nimeni nu a fost pedepsit până acum

De asemenea, sunt obligaţi să plătească îngrijitorului agresat daune în valoare 3,569.95 euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel