Spania: engleza și româna, cele mai folosite limbi pentru apelurile la 112

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Polițiștii din Spania au reținut doi români care furau catalizatoare auto
Polițiștii din Spania au reținut doi români care furau catalizatoare auto

Conform statisticilor efectuate, în anul 2021, în provincia Castilla-La Mancha – Spania, engleza și româna au fost cele mai utilizate limbi străine pentru apelurile către 112, Serviciu de Urgență. Engleza, cea mai solicitată limbă, în 2021, are 22 de apeluri către Serviciul de Urgențe, urmate de cele 19 efectuate în limba română.

În același comunicat de presă, Consiliul a informat că limba română s-a impus uneori ca prima dintre limbile străine care sunt cele mai solicitate în apelurile la 112. Alte limbi străine care au fost folosite la apelurile către Serviciul de Urgență, în aceeași perioadă, au fost germană, franceză, arabă și rusă.

În 2021, la Serviciul de Urgență 112 din Castilla-La Mancha s-au primit 75 de apeluri în alte limbi decât spaniola. Indiferent de limbă, apelul este preluat de serviciu și redirecționat către Sala de Coordonare din limba respectivă. Noutatea constă în procedura traducerii simultane care oferă tuturor celor care nu vorbesc sau vorbesc insuficient limba spaniolă acces către Serviciul de Urgență. Traducerea simultană se poate efectua pentru 51 de limbi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel