Spania. Drama unui tată după ce fetițele sale românce i-au fost luate de cinci ani: „Le-am dus la aeroport și nu s-au mai întors!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Drama unui tată după ce fetițele sale românce i-au fost luate de cinci ani: „Le-am dus la aeroport și nu s-au mai întors!”. FOTO: captură elcierredigital.com
Spania. Drama unui tată după ce fetițele sale românce i-au fost luate de cinci ani: „Le-am dus la aeroport și nu s-au mai întors!”. FOTO: captură elcierredigital.com

În 2015, Antonio Martínez și-a dus fiicele și pe partenara sa la aeroport, unde ar fi luat un avion către România pentru o lună de vacanță. Când mai târziu, Antonio a întrebat despre ora întoarcerii, mama fiicelor sale i-a spus că nu se mai întorc. Acolo a început povestea sa dramatică în care, în ciuda faptului că a câștigat probele din ambele țări, el nu a reușit încă să le recupereze pe cele mici, fapt care i-a afectat grav sănătatea, economia și viața de zi cu zi.

De șase ani, Antonio Martínez, cetățean al Murciei, nu le-a văzut pe Rocio și Maria, cele două fiice ale sale minore. Pe 13 august 2015, și-a dus fiicele și pe partenera sa la aeroportul din Valencia, unde au luat un avion către România pentru o lună de vacanță,  dar când Antonio a întrebat despre ora în care se va întoarce să le ia, mama fetelor i-a trimis următorul mesaj: „Nu ne vom întoarce în Spania, eu am născut fetele și ele sunt ale mele”.

Când Antonio a aflat ce se întâmplă, a decis să apeleze imediat la justiție, deoarece, așa cum a afirmat în elcierredigital.com, „nu am folosit niciodată niciun fel de violență, merg întotdeauna cu justiția în mână”. Instanța din Spania a fost de acord cu Antonio, deoarece a considerat că transferul și reținerea fiicelor sale în România de către mama lor erau complet ilegale. Pe de altă parte, la Curtea Supremă din București a avut loc un proces în care magistrații i-au dat dreptate, așa că totul era pregătit pentru el să călătorească în România pentru a-și recupera legal fiicele.

 

„Nu m-au omorât printr-un miracol”

 

În luna august 2017, când nu-și mai văzuse fiicele de doi ani, era timpul să facă călătoria în care le va întâlni din nou, o călătorie care presupunea o mare investiție de bani și care a devenit „un adevărat coșmar”. Când Antonio a ajuns la locul unde fusese organizată întâlnirea cu avocatul său și cu un executor judiciar român, a găsit-o pe mama și bunica minorilor, fetele, mai mulți „tâlhari” și un număr mare de jurnaliști, conform relatării sale.

„Nu m-au omorât printr-un miracol”, explică bărbatul, „a trebuit să-i spun avocatului meu să plece pentru că se părea că urmau să ne omoare și ne-am refugiat în ambasada spaniolă din oraș, ceea ce ne-a ajutat să mergem la aeroport în siguranță". Deși călătoria și recuperarea fetelor s-au încheiat cu executarea unui ordin judecătoresc, nu a existat o prezență a poliției în mod semnificativ și a trebuit să părăsească România.

 

Antonio nu va înceta să lupte

 

Au trecut mai bine de trei ani de la acel moment dificil și Antonio a trebuit să călătorească în România cu încă cinci ocazii, în care, în ciuda faptului că instanțele au fost de acord cu el, nu a reușit să-și recapete fiicele.

„Se presupune că acum trei ani urmau să-mi pregătească psihologic fiicele pentru reuniune, dar încă nu știu nimic”, spune Antonio .

Bărbatul se simte complet ignorat de autoritățile din Spania și de Ambasada Spaniei în România.

Unul dintre factorii care îl îngrijorează cel mai mult pe Antonio este sănătatea fiicei sale mai mari, Rocio , deoarece fata suferă de hipoglicemie și, așa cum explică bărbatul, nu primește niște îngrijiri și tratamente pe care le-a făcut în Spania.

În ciuda acestei situații dramatice și a problemelor psihologice grave pe care le-a cauzat la Antonio, bărbatul afirmă că nu va înceta să lupte pentru ca justiția să fie făcută, să-și recupereze fiicele și să pună capăt acestui coșmar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel