Spania. Două românce au furat bijuterii de 10.000 de euro prin "Metoda Îmbrățișarea"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Două femei de 22 și 43 de ani, de naționalitate română, au fost arestate la Pamplona, acestea fiind acuzate că au jefuit mai multe persoane în vârstă prin metoda "îmbrățișarea". Cele două femei au furat bijuterii cu o valoare de peste 10.000 de euro. 

Un pensionar spaniol a raportat săptămâna trecută, că a fost abordat de o femeie fix când era pe punctul de a intra cu vehiculul său în garaj. Femeia i-a cerut bani și a încercat să-l îmbrățișeze, întrând cu jumătate din corp prin fereastra șoferului. Luat prin surprindere, bărbatul nu și-a dat seama că a rămas fără ceasul de la încheietură.

Oamenii legii au demarat o anchetă după ce au fost depuse mai multe astfel de plângeri în diferite unități de poliție. Toate victimele au raportat furtul ceasurilor de lux și a altor tipuri de bijuterii prin metoda "Îmbrățișarea". Româncele își alegea cu grijă victimele: toate erau persoane în vârstă, iar modalitatea de a le aborda a fost prin metoda "îmbrățișării afectuoase", scrie abc.es.

În ce constă metoda "Îmbrățișarea" și de ce este atât de eficientă

 

Într-una din variante, victima este abordată cu prietenie, hoțul pretinzând că sunt cunoștințe vechi sau că-i cunoaște copiii. La un moment dat, victima este îmbrățișată, moment în care îi sunt furate bijuteriile. O altă metodă este colectarea de semnături în sprijinul organizațiilor de caritate. Durata episodului este de obicei foarte scurtă și iar hoții profită de confuzia creată pentru a fura bijuterii sau orice alt obiect valoros.

În plus, metoda este caracterizată printr-o selecție atentă a victimelor: persoane în vârstă, care sunt în acel moment singure și care poartă bijuterii sau obiecte de valoare la vedere. În ultima perioadă, astfel de tâlhării au fost înregistrate și în Murcia sau Castellon.

sursa foto: abc.es

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel