Spania. Două ceasuri de lux, de sute de mii de euro, furate de un român și complici săi. Hoții au spart vitrina cu un buzdugan

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Două ceasuri de lux, de sute de mii de euro, furate de un român și complici săi
Spania. Două ceasuri de lux, de sute de mii de euro, furate de un român și complici săi

Comisarul șef al Poliției Naționale din Ibiza, Manuel Hernández, șefii Unității de Criminalitate Specializată și Violentă, Fernando García și cei ai Brigăzii de Securitate Cetățenească au returnat două ceasuri, evaluate la 285.000 de euro,  magazinului de bijuterii Rabat din Vara de Rey, de unde au fost furate în junul Crăciunului de anul trecut. 

Ancheta, desfășurată de agenții din Ibiza și Alicante, s-a finalizat arestarea a opt persoane, constituite într-un  grup infracțional care se ocupa de jefuirea magazinelor de bijuterii. Trei dintre infractori au ajuns deja în închisoare. Aceștia sunt autorii jafurilor, iar banda lor infracțională era cea mai activă, specializată în jafuri de bijuterii din zona Levante, au declarat surse judiciare. Hoții au avut nevoie de 50 de secunde ca să spargă vitrina blindată a magazinului și să fure cele două ceasuri, în valoare de 285.000 de euro.

Pe lângă arestarea celor trei hoți, agenții din Ibiza și Alicante au reușit să destructureze toate rețeaua infracțională, care fusese extinsă pentru a putea vinde bijuteriile. Ceilalți cinci deținuți sunt cercetați în libertate, în așteptarea procesului, în timp ce ancheta continuă, scrie diariodeibiza.es. Infractorii sunt doi argentinieni, în vârstă de 41 și, respectiv, 73 de ani, doi uruguayani, în vârstă de 35 de ani fiecare, un venezuelean, în vârstă de 45 de ani, un român, în vârstă de 39 de ani, un leton, în vârstă de 40 de ani, și un algerian, în vârstă de 37 de ani.

 

Hoții au spart sticla blindată a magazinului cu un buzdugan

 

Surse din anchetă spun că hoții au folosit un buzdugan, pentru a sparge vitrina blindată a magazinului. În momentul jafului, care a avut loc la prânz, hoții erau deghizați în muncitori, profitând de faptul că în zonă sunt mulți muncitori, care lucrează la construcția unui hotel de cinci stele.

Mai mulți martori au reușit să filmeze momentul când hoții au spart cu buzduganul vitrina magazinului de bijuterii. Mai mult, la acel moment, în magazin se aflau și angajații, în stare de șoc. În doar 50 de secunde, folosind buzduganul, cei doi hoți au reușit să spargă vitrina blindată și să sustragă cele două ceasuri de lux. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel