Spania. Doi români au obținut 100.000 de euro de la un preot spaniol. Poliția a intrat pe fir

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Trei tineri din Spania, între care și doi români, sunt cercetați de autorități, fiind acuzați că au înșelat un preot de la care au obținut nu mai puțin de 100.000 de euro pentru cazuri sociale inventate. 

Cei doi bărbați și o femeie au profitat de bunăvoința preotului și au inventat, timp de 2 ani, diverse cazuri urgente sociale pentru a obține bani, scrie presa din Spania.

Marius NB (22 de ani), Luminița MM (21 de ani) ambii nativi din România, și Jenifer JJ (25 de ani) au fost audiați de agenții Gărzii Civile, fiind acuzați de infracțiunea de fraudă. Victima este preotul din localitatea O Barco de Valdeorras, în vârstă de 82 de ani, care a fost păgubit de peste 100.000 de euro în ultimii doi ani.

Nepoții preotului au fost cei care au descoperit înșelătoria

 

La scurt timp după s-au stabilit în localitate, cuplul de români a mers la biserică în căutarea de ajutor financiar, pe lângă hrană și îmbrăcăminte. Ei s-au plâns că sunt săraci și nu le ajung banii. Preotul nu a stat pe gânduri și i-a ajutat încă de la început. După ce au câștigat încrederea bătrânului, cei doi români au început să inventeze fel de fel probleme cu care se confruntă membrii familiei lor. 

Astfel, timp de doi ani, românii au inventat diverse boli grave sau evacuări din locuință. Mai mult, ei i-au spus preotului că membrii familiei nu au ce mânca și dorm pe străzi. Fără să bănuiască nimic, preotul a continutat să le dea sume importante de bani. 

Nepoții bătrânului au fost cei care au descoperit înșelătoria, după ce au observat că cei doi români mergeau la bancă pentru a depune banii în conturile personale. Ei au sesizat autoritățile care au și demarat o anchetă.

Agenții Gărzii Civile continuă în aceste zile să strângă date cu privire la conturile bancare ale presupusilor escroci și ale preotului. În plus, oamenii legii verifică achizițiile de bunuri făcute de cei trei inculpați.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel