Spania. Deputata Macarena Olona Choclán, reacție împotriva românilor: „Celor care ocupă abuziv locuințe, un șut în fund din prima“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

„Celor care ocupă abuziv locuințe, un șut în fund din prima“. Acestea au fost declarațiile deputatului Vox pentru Granada, Macarena Olona, ​​în timpul vizitei sale de azi  în cartierul Granada din La Chana, unde a denunțat comunităților de români și ocuparea abuzivă a caselor de către aceștia, potrivit Granada Hoy.

„Politicienii din Spania, în special cei care guvernează, practică o atitudine bună care este din ce în ce mai îndepărtată de nevoile străzii.  Nu au tabere de români în cartierele lor, care au ocupat case ilegal și care generează serioase probleme de conviețuire", a declarat Olona, titrează Granada Hoy.

Potrivit lui Olona, ​​acest cartier este o prioritate pentru partidul său, deoarece este „abandonat”. Ea a denunțat că, potrivit localnicilor, „după 50 de ani de viață aici au fost martori cum, din cauza abandonului administrațiilor, se deteriorează casele din anii 60, fără lifturi, pe care le-au abandonat persoanele în vârstă și care sunt în mare parte ocupate abuziv de Populația românească. În garaje au așezări ilegale de fier vechi cu probleme insalubre", a mai spus aceasta, citată de publicația spaniolă.

Deputata Macarena Olona Choclán, atac la adresa românilor din Granda

 

De aceea, deputata Vox spune că „celor care ocupă abuziv locuințe, un șut în fund din prima, chiar din momentul în care trec la mutarea abuzivă în locuințe, pentru că Vox îl protejează pe proprietar, care muncește pentru un salariu ca să aibă un acoperiș".

Aminitm că, luna trecută, zeci de familii, cel mai multe formate din cetățeni români, care ocupau ilegal de ani de zile un bloc din cartierul Corrala de Bahí din provincia spaniolă Cádiz au primit o compensație economică de 5.000 de euro pentru a părăsi casele pe care le ocupă abuziv.

Vezi și: 5.000 de euro pentru fiecare român care locuiește ilegal în Spania, pentru a se întoarce acasă

Potrivit lui Olona, ​​„vom fi alături de spanioli” și și-a amintit de vizita sa din această vară la Víznar, unde „Junta de Andalucía a transferat imigranții ilegali infectați sau în carantină care au scăpat pentru că nu se aflau într-un centru de carantină, într-un adăpost, punând populația vârstnică expusă riscului“.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel