5.000 de euro pentru fiecare român care locuiește ilegal în Spania, pentru a se întoarce acasă

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
5.000 de euro pentru fiecare român care locuiește ilegal în Spania
5.000 de euro pentru fiecare român care locuiește ilegal în Spania

Zeci de familii, cel mai multe formate din cetățeni români, ocupă de ani de zile un bloc din cartierul Corrala de Bahí din provincia spaniolă Cádiz. Acum, fiecare dintre acești ocupatori ilegali va primi o compensație economică de 5.000 de euro pentru a părăsi casele pe care le ocupă abuziv.

Din 2015, proprietatea a fost un centru de interes  al oamenilor care trăiesc ilegal, ocupând locuințele abuziv. Vecinii au trăit cu teamă în tot acest timp, cu amenințări din partea acestor okupatori abuzivi, așa cum sunt aceștia numiți în Spania.

Mulți dintre ei se ocupă și de afaceri necurate, de trafic si consum de narcotice, reglarea conturilor, lupte și chiar cazuri de prostituție. Disperați, au cerut ajutor.

În ultimele luni, imobilul a fost ocupat de un clan românesc, care a controlat întreaga activitate de  „subînchiriere“ a locuințelor ocupate abuziv.  și Aceștia nu numai că locuiesc în clădire, ci au închiriat și unele case cu sume cuprinse între 300 până la 500 de euro, lucru pe care chiar și alți locuitori ilegali ai imobilului îl reclamă și îl definesc drept „un coșmar“, relatează Telecinco.es.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy)

5.000 de euro pentru fiecare român care locuiește ilegal în Spania

 

Această practică este aproape de a se fi încheiat în acest cartier din Cádiz, datorită unui fond de investiții nord-american, care va recupera clădirea, în schimbul a 5.000 de euro pe locuință, mai mult de 100.000 de euro în total, care vor fi dați „chiriașilor“ ilegali pentru a părăsi imobilul.

După acest „tratament“, multe dintre persoanele care locuiau ilegal în aceste apartamente au plecat deja în cursul săptămânii trecute și, la momentul în care au părăsit clădirea, fiecare a primit un cec nominal de 5.000 de euro.

În plus, acest fond de investiții va plăti paza clădirii, se vor monta alarme și va schimba încuietorile, totul pentru a preveni revenirea la situația pe care au trăit-o în ultimii ani. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel