Spania. Circa 500 de persoane, evacuate dintr-o staţiune în urma unui incendiu de vegetaţie

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un pompier a murit în incendiile de pădure. Peste 1.000 de persoane au fost evacuate
Un pompier a murit în incendiile de pădure. Peste 1.000 de persoane au fost evacuate

Un incendiu de vegetaţie a dus la evacuarea a circa 500 de persoane din staţiunea Estepona din sudul Spaniei, au declarat joi autorităţile locale, relatează Reuters.

Incendiul a izbucnit miercuri în jurul orei 21:30, potrivit serviciilor de urgenţă, care au primit 140 de apeluri telefonice. Circa 250 de pompieri acţionează pentru stingerea incendiului, a anunţat guvernul regional din Andaluzia. 
"Relieful este unul dificil, cu pante abrupte, iar vântul puternic îngreunează eforturile pompierilor", se arată într-un comunicat al guvernului.

Locuitorii din Abejeras, Forest Hills şi Monte Mayor au fost evacuaţi. Un purtător de cuvânt al Departamentului de protecţie civilă din Andaluzia a declarat că nu are informaţii ca alte comunităţi să se afle în pericol. Mai multe drumuri au fost închise din cauza incendiului.

Staţiunea Estepona, situată lângă Malaga, este populară printre pensionarii britanici şi turişti. Până la sfârşitul lunii august, incendiile de vegetaţie au distrus 74.260 de hectare în Spania, peste media ultimilor 10 ani, însă mult sub cele 190.000 de hectare distruse în 2012. Incendii neobişnuit de mari au izbucnit în diferite părţi ale lumii în acest an, alimentate de o vreme extrem de caldă şi uscată despre care unii experţi spun că ar fi un rezultat al schimbărilor climatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel