Spania. Cazurile de abuz continuă să crească în Cordoba. O româncă de 25 de ani a fost înjunghiată și 12 minori sunt în risc extrem

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Cazurile de abuz continuă să crească în Cordoba. O româncă de 25 de ani a fost înjunghiată și 12 minori sunt în risc extrem
Spania. Cazurile de abuz continuă să crească în Cordoba. O româncă de 25 de ani a fost înjunghiată și 12 minori sunt în risc extrem

Cazurile de violență care sunt supravegheate de Forțele și Corpurile de Securitate ale Statului continuă să crească. Luna mai este marcată de primul caz fatal de violență de gen în Córdoba, o româncă ucisă de partenerul ei.

Acest blestem nu se oprește. Cazurile s-au înmulțit în tribunale, iar violența continuă să crească în provincie. În luna aprilie a anului trecut, Sistemul Integral în Cazuri de Violență de Gen ( Sistemul VioGén ) a înregistrat 1.502 dosare active în provincia Cordoba, cu 5,99 la sută mai mult decât în ianuarie, transmite presa locală.

Din numărul total de rapoarte active, 680 sunt clasificate ca fiind de risc „scăzut”. 228 „risc mediu”, 19 se află în secțiunea de pericol „ridicat” și 2 în „risc extrem”. Toate acestea au crescut semnificativ față de ianuarie, în jur de 6 la sută: ultimele se remarcă prin faptul că sunt cele mai grave. 

 

Primul caz fatal de violență de gen în Córdoba este o româncă

 

O româncă de 25 de ani, lucrătoare sezonieră în Montemayor, a fost înjunghiată duminica trecută, 22 mai. Presupusul ucigaș se află deja în arest preventiv, comunicat și fără cauțiune, ordonat de tribunalul Montilla 1 joia aceasta.

Polițiștii din Cordoba au înregistrat un total de 9.871 de victime în dosare (cele 1.502 sesizări menționate anterior) - cu 257 de cazuri mai multe decât în ianuarie anul trecut - și inactive (9.549). Acestea din urmă, datorită anumitor circumstanțe, nu sunt monitorizate temporar de către Forțele de Securitate, dar pot fi reluate în orice moment.

Una dintre cele mai îngrijorătoare probleme este violența la care pot fi supuși copiii, pentru a provoca mai mult rău mamei. În prezent, o duzină de minori din Cordoba riscă să fie supuși la violență din partea părinților lor pentru a face rău mamei, adică o altă formă de violență de gen. Acești 12 copii aflați în situație de risc extrem, aceeași cifră care a fost menținută în luna ianuarie a anului trecut, se regăsesc și în Sistemul de monitorizare integrală în cazurile de violență de gen.

 

Zeci de minori sunt în pericol de violență 

 

De asemenea, Viogen precizează că alți 58 de minori din Córdoba, în ultimul raport pentru luna aprilie, se află într-o situație de vulnerabilitate ridicată, în timp ce alți 72 se află într-o situație "medie" și alți 50 într-un nivel "scăzut" de vulnerabilitate.

În Cordoba există 777 de cazuri active de minori care se află în sarcina victimelor de abuz , cu 13% mai mult decât în ianuarie anul trecut, când erau 695 de minori aflați sub protecția femeilor victime ale violenței.

În sfârșit, în ceea ce privește victimele abuzurilor cu vârsta sub 18 ani, sistemul consideră un total de 42 de cazuri în provincie, (23 active) din care 6 sunt de risc mediu, 11 sunt de risc scăzut și niciunul de risc ridicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel