Spania: Apel disperat pentru copiii rămași orfani ai Lilianei, românca înjunghiată în inimă de propriul soț: „Vă rugăm să-i ascultați!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Liliana, o româncă de 43 de ani a fost înjunghiată în inimă, în faţa celor doi copii, în localitatea La Puebla de Almoradiel, Spania, chiar de soțul ei, Daniel. Soarta celor doi copii rămași orfani este încă neclară, micuții, născuți în Spania, nu vor să vină în România.

Liliana Mateescu a murit la începutul acestui an chiar de mâna soțului său, care i-a înfipt un cuțit direct în inimă. După ce și-a omorât soția, chiar Daniel a sunat la serviciul de urgență 112 și le-a spus autorităților despre fapta pe care tocmai a comis-o. Cei doi copii ai lor - o fată de 14 ani și un băiat de 11 ani -  se aflau în casa pe care cuplul o cumpărase și o renovase recent.

Acum, soarta micuților rămași fără mamă și fără tată în aceeași zi, este una neclară. Un întreg oraș s-a reunit astăzi într-o acțiune de civică de solidaritate. Ambii copii vor să rămână în oraș, locul unde au fost crescuți. De pe 22 ianuarie când s-a întâmplat nenorocirea, cei doi copii sunt în grija unor localnici.

Citește și: Spania. Românca ucisă de soț ar fi cerut divorțul. Copiii erau în casă. Noi detalii din investigație

Acum, ei solicită judecătorului să îi lase să stea cu cei mici, dar sora criminalului mamei lor își dorește custodia micuților. Mătușa lor locuiește în Tarancó, dar cei mici nu vor să părăsească orașul unde s-au născut și au crescut. Nici nu vor să se întoarcă în România unde locuiește familia din partea mamei, ci vor să rămână în Puebla de Almoradiel, unde au prieteni, unde merg la școală, dar și unde tatăl i-a luat viața mamei lor, potrivit telecinco.es.

 (w670)

Prin urmare, locuitorii orașului s-au strâns în fața curții Quintanar de la Orden din Toledo, pentru a cere să fie ascultate dorințele unor copii și ale unui oraș întreg care știe să-i iubească.

„Nu le cerem decât să asculte copiii, doar asta. Vă rog, înainte de a lua o decizie, ascultați-i... și apoi, decideți. Dar acei copii, de 13 și 11 ani, suferă foarte mult și cel merită să li se acorde atenție. Și-au pierdut mama ucisă la mâinile tatălui și acum își vor pierde mediul, viața în orașul în care s-au născut. Nu au acceptat (n.r. judecătorii) să stea aici, cu familiile care s-au oferit să găzduiască. Singura soluție este să plece cu o mătușă pe care abia o cunosc, sora criminalului. Suntem conștienți că ea nu este de vină pentru crima fratelui ei, dar copiii refuză să plece cu ea, pentru că ei abia o cunosc sau pentru că le amintește de el. Nu știm”, au declarat cei care s-au adunat astăzi în acțiunea de protest, citează lavanguardia.com

Instanța va evalua acum diferitele opțiuni: fie cei mici pleacă împreună cu mătușa paternă, fie rămân în oraș la familiile unde locuiesc de când mama lor a fost ucisă, fie că tutela trece pe mâna Juntei de Castilia-La Mancha, ajungând astfel la un centru pentru tineri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel