Spania. Alocația de 100 de euro pentru fiecare copil, în noua Lege a familiei: Cine o poate solicita și cerințele ce trebuie îndeplinite

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Alocația de 100 de euro pentru fiecare copil a fost inclusă în noua Lege a familiei, adoptată în Spania. Această prestație economică, inclusă în noile reglementări ale Ministerului Drepturilor Sociale, va fi destinată familiilor cu copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani care îndeplinesc cerințele stabilite.

Noua lege a familiei, aprobată marți în Consiliul de Miniștri, va încorpora noi măsuri de sprijinire a parentalității, precum și de protecție și recunoaștere a diferitelor tipuri de familii. Acest lucru a fost confirmat de ministrul pentru Drepturi Sociale și Agenda 2030, Ione Belarra, în așteptarea trimiterii acestei noi legislații la Congresul Deputaților, unde se va cere ca aceasta să fie tratată în regim de urgență.

Alocația de 100 de euro pentru fiecare copil, în noua Lege a familiei din Spania

 

Printre noile prevederi incluse în regulament se numără unele la fel de controversate precum eliminarea termenului de "familie numeroasă", care va fi considerată de acum înainte "familie cu nevoi mai mari de sprijin parental".

De asemenea, va fi inclusă și alocația lunară de 100 de euro pentru familiile cu copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani, reformată astfel încât mai mulți cetățeni să poată beneficia de această alocație. Deși până acum o primeau doar mamele care lucrează, acest "venit pentru creșterea copilului" va ajunge acum la mai multe gospodării.

Această alocație de 100 de euro pe lună este destinată familiilor cu copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani. Totuși, pentru a beneficia de ea, trebuie îndeplinite o serie de cerințe:

Cine poate aplica pentru indemnizația de 100 de euro pentru creșterea copilului?

 

* Mamele care beneficiază de indemnizație de șomaj, contributivă sau nu.

* Mamele care au un loc de muncă cu fracțiune de normă sau cu normă întreagă (trebuie să fie înregistrate la Securitatea Socială sau la Mutualitate de cel puțin 30 de zile).

* Familiile aflate în situație de monoparentalitate și monoparentalitate pentru că unul dintre părinți este internat în spital pentru mai mult de un an sau este în închisoare sau pentru că doar unul dintre ei are custodia copilului.

* Tatăl sau tutorele în caz de deces al mamei

* În cazul în care părinții sunt de același sex, minorul are dreptul la această prestație.

Această prestație economică de sprijinire a părinților a fost foarte criticată de Consiliul de Stat, care a reproșat Guvernului că nu a extins aplicarea deducerii pentru maternitate (art. 81 din Legea IRPF) la practic toate familiile care au în îngrijire copii cu vârsta sub 3 ani.

Consiliul a criticat faptul că acest articol nu reglementează nicio prestație pentru alte persoane decât cele care beneficiază în prezent de această deducere și că este declarat incompatibil doar cu suplimentul pentru copii (CAPI) din venitul minim de subzistență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel