Spania alocă 3 miliarde de euro pentru subvenții la energie. 40% dintre cetățeni vor beneficia de ajutorul de la guvern

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a anunțat adoptarea unor noi măsuri energetice, în valoare de 3 miliarde de euro, de care vor beneficia 40% dintre cetățeni. Acestea vor fi incluse în buget și vor fi aprobate în Consiliul de Miniștri marțea viitoare. El a anunțat, de asemenea, ajutoare pentru Soria, Teruel și Cuenca. 

O nouă injecție de bani publici pentru a atenua consecințele războiului din Ucraina. Președintele Guvernului, Pedro Sánchez, a anunțat joi, în Congresul Deputaților, un nou pachet de măsuri energetice care va fi aprobat în următorul Consiliu de Miniștri, marțea viitoare. 

Pachetul va implica alocarea a aproximativ 3 miliarde de euro de la bugetul general de stat. Guvernul estimează că 40% dintre gospodăriile spaniole vor beneficia de această măsură.

În primul rând, Sánchez a anunțat că volumul de energie eligibil pentru subvenționare va fi majorat la 15% și că bonusul social pentru electricitate va fi aplicat până la 65% și, respectiv, 80% pentru beneficiarii vulnerabili și foarte vulnerabili.

Spania. Sanchez anunță noi măsuri energetice de 3 miliarde de euro pentru 40% dintre cetățeni

 

În plus, acesta a spus că va fi creată o nouă categorie de consumatori cu dreptul de a beneficia de o reducere de 40% pentru gospodăriile formate din muncitori cu venituri mici. Această măsură va fi temporară și estimează că de ea vor beneficia 1,5 milioane de familii.

De asemenea, a anunțat o îmbunătățire a bonusului social termic deja existent pentru 2022 și 2023. Concret, bugetul va fi dublat, dublând ajutorul mediu la 375 de euro pe gospodărie, iar ajutorul minim va fi majorat la 40 de euro.

În cele din urmă, Sánchez a anunțat că va fi creat un nou tarif reglementat pentru asociațiile de cartier cu cazane centralizate pe gaz natural. Creșterile trimestriale ale prețurilor vor fi limitate până la sfârșitul anului 2023. Scopul, spune el, este de a permite unui număr de 1,7 milioane de gospodării să își reducă facturile la mai mult de jumătate din ceea ce ar plăti în condițiile actuale ale pieței.

În fine, în afară de măsurile privind energia electrică, Sánchez a anunțat și ajutoare pentru provinciile Soria, Teruel și Cuenca, care sunt cele mai puțin populate din Spania. Toate trei vor beneficia de o reducere a contribuțiilor angajatorului pentru contractele permanente existente și pentru noile contracte permanente care sunt semnate.

 

-----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel