Spania. Accident auto grav - doi muncitori sezonieri români morți și 23 de răniți

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Noapte de coșmar în Italia: schimb de focuri în centrul orașului, o româncă rănită
Noapte de coșmar în Italia: schimb de focuri în centrul orașului, o româncă rănită

Un accident mortal a avut loc între Pedrera (Sevilla) și La Roda, miercuri dimineața. Autocarul transporta muncitorii români sezonieri la Antequera (Malaga) la plantațiile de usturoi.În urma accidentului doi dintre români au murit, unul este rănit foarte grav și 22 răniți.

În momentul producerii accidentului, potrivit primarului, vehiculul circula deja de "o oră și jumătate", astfel că la bord se aflau muncitori sezonieri din diferite comune, precum Puente Genil și Priego de Córdoba, Pedrera și Gilenacele, majoritatea lor fiind "de naționalitate română", transmite presa locală spaniolă.

Serviciul de Urgență din Spania, a anunțat că în jurul orei 6.50, pe porțiunea de drum A-8327 care separă Pedrera de La Roda de Andalucía, autobuzul s-a răsturnat "într-o curbă relativ periculoasă, dar nu excesiv de periculoasă", cu "vizibilitate bună", fiind un "drum îngust, dar fără prea multe probleme", după spusele primarului.

Primăria din Pedrera studiază în prezent "un fel de mecanism de ajutor" pentru lucrătorii sezonieri locali afectați de accident, printre care se află și doi români care au decedat.

 

 

 

Mesajul lui Pedro Sánchez

 

Prin intermediul contului său de Twitter consultat de Europa Press, președintele guvernului spaniol, Pedro Sánchez, a transmis condoleanțe familiilor celor două persoane care au murit în accidentul rutier.

"Toată dragostea mea, de asemenea, pentru cei răniți. Sper să își revină repede", a adăugat el pe rețeaua de socializare.

Polițiștii care s-au ocupat de accident au declarat că șoferul a fost testat negativ pentru alcool şi droguri, iar rezultatu a fost negativ. Astfel, anchetatorii cred că de vină a fost viteza. În zonă locuiesc în jur de cinci mii de români, majoritatea lucrând în domeniul agricol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel