Spania: 400 de români, evacuați din "orașul nebun"

Tudor Curtifan / 25 sep 2018, 19:15 Salveaza PDF Comentarii
Drapel Spania
Drapel Spania

Românii care locuiesc într-o suburbie a Madridului denumită "orașul nebun" vor fi evacuați din mizeria cruntă în care trăiesc. 

Românii săraci care locuiesc într-o suburbie a Madridului vor fi evacuați, ca urmare a eforturilor autorităților spaniole de a dărâma așa-numitul "oraș nebun". Numită El Galinero, așezarea este compusă din clădiri ridicate ilegal la marginea unei gropi de gunoi. Aici, mizeria este de nedescris, iar cimele sunt la ordinea zilei. Consiliul Local madrilen a demarat lucrările de demolare a construcțiilor insalubre, iar oamenii vor fi relocați în apartamente civilizate în oraș.

Versiunea în spaniolă a cotidianului ElPais prezintă povestea lui Vasile Antonescu, un muncitor român în vârstă de 59 de ani, care trăiește în El Galinero, înconjurat de nu mai puțin de 100 de pisici. Originar din Drobeta-Turnu Severin, Vasile locuiește în suburbie alături de sora sa Florica și nepotul David. În prezent, aici îsi duc traiul de zi cu zi 25 de familii de romi. Până vineri, Vasile împreună cu familia sa trebuie să elibereze coliba improvizată și să aleagă doar unul din animalele pe care le hrănește din cerșit.

Potrivit unui raport al organizației Salvați Copiii, El Gallinero este casă pentru 435 de oameni, dintre care 298 sunt minori. Același raport arată că majoritatea locuitorilor sunt etnici romi din România. Decizia autorităților este normală, având în vedere faptul că oamenii trăiasc în condiții greu de imaginat: o singură sursă de apă potabilă, serviciile publice lipsesc, scene violente aproape la ordinea zilei.

Odată evacuați din groapa de gunoi, oamenii vor primi un venit minim garantat și o locuință civilizată, departe de mizeria în care au trăit până acum.

(w670)

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

30 noi 2020, 15:32 in Social
Român, găsit mort în casă

  TOP STIRI CELE MAI


Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy