Spania. Procurorii cer 18 ANI de închisoare pentru un român care a forțat două tinere să se prostitueze

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Schimbare bruscă de situație. „Victima” a trimis mai multe mesaje vocale în care era de acord să întrețină relații intime
Schimbare bruscă de situație. „Victima” a trimis mai multe mesaje vocale în care era de acord să întrețină relații intime

Secția pentru violența împotriva femeilor din cadrul Parchetului din Las Palmas a înaintat rechizitoriul în dosarul în care un român este acuzat că a obligat două fete, tot românce, să se prostituteze. Procurorii cer nu mai puțin de 18 ani de închisoare în accest caz.  

Un român este acuzat că a obligat două tinere să se prostitueze în Las Palmas de Gran Canaria. Metoda la care a apelat inculpatul se numește "LoverBoy". El le-a făcut pe cele două se îndrăgostească de el și să călătorească în Spania. Ulterior, acestea au fost obligate să se prostitueze.

În acest caz, instanța trebuie să se pronunțe pentru infracțiunea de prostituție coercitivă, întrucât scopul a fost de la bun început de efectuare a traficului de persoane, datorită conexiunii dintre cei doi.

Procurorul delegat María Luisa Ordóñez de Barraicua a cerut o pedeapsă de 18 ani de închisoare și 10.000 de euro daune morale pentru fiecare dintre victime, scrie publicația Canarias 7.

Cum a procedat românul cu prima victimă

 

Potrivit rechizitoriului, tânărul, cu numeroase antecendente penale, s-a întâlnit cu una dintre fete în 2006 în România. În acel an, victima avea 12 ani și la acea vreme au și început o relație sentimentală, chiar trăind împreună în aceeași casă.

Când a împlinit 18 ani (2012), i-a propus să se mute în Gran Canaria, unde a forțat-o să se prostitueze și să beneficieze de veniturile pe care le-a generat. Pentru a face acest lucru, românul cu inițialele G.R.D. a câștigat încrederea tinerei și a reușit astfel să o facă să călătorească cu mașina la Barcelona și, după două săptămâni, să călătorească cu avionul pe 12 aprilie 2012 spre Gran Canaria, cu scuza că merg să-l viziteze pe tatăl acuzatului.

Odată ce au ajuns pe insulă, i-a spus că va merge la muncă într-un cocktail bar de pe strada Molino de Viento din Gran Canaria. Odată ajuns acolo, "a fost forțată să practice prostituția”, fiind supusă la bătăi crunte.

A doua victimă, aceeași metodă

 

În paralel, inculpatul ar fi continuat să acționeze în același mod cu o altă victimă, tot româncă, pe care a înșelat-o folosind din nou trucul "LoverBoy". În jurul anului 2010 a întâlnit o altă fată din țara de origine, când abia avea paisprezece ani.

În momentul în care au început o relație amoroasă, fata a plecat în Italia pentru a locui cu mama ei, rămânând acolo aproximativ patru ani. Când tânăra s-a întors în România, în iunie 2015, inculpatul a contactat-o ​​prin Facebook "cu scopul de a o cuceri, de a începe o relație amoroasă cu ea și a o aduce pe insula Gran Canaria”, potrivit Ministerului Public. Toate acestea "cu unicul scop de a o obliga să se prostitueze, întrucât este o tânără fără rețea de sprijin și cu un istoric de copii neprotejați”.

Inculpatul a achiziționat biletele de avion și împreună au zburat pe 3 iulie 2015 din România spre Gran Canaria. La sosirea pe insulă și după două zile, tânărul a forțat-o să se prostitueze, "folosind frica și controlul de fier asupra ei pentru a se îndoi voința lui și realizarea supunerii sale absolute".

În august 2016, inculpatul a fugit în România din cauza unei alte investigații efectuate de poliție în Gran Canaria pentru o infracțiune de trafic de persoane și prostituție coercitivă, în care partenerul său a declarat martor protejat. GRD, aflat deja în România, a convins-o să se întoarcă în țara de origine alături de el, sub promisiunea că o va trata bine și se va căsători. În acest fel, el a reușit să o convingă să se întoarcă și să-și părăsească viața în Spania, pentru a evita cercetarea penală împotriva sa.

Când s-au întors amândoi în România, s-au căsătorit pe 16 septembrie 2015, iar ea a rămas însărcinată, dar soțul ei a continuat să o oblige să se prostitueze, chiar și în perioada în care era însarcinată.

Acuzatul se află în închisoare provizorie din 16 aprilie 2019 și va fi judecat în curând de Secția a doua a Curții Provinciale din Las Palmas, mai scrie sursa citată.

roman spania prostitutie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel