Spania. Zeci de muncitori români, exploatați: O conațională îi recruta și îi plasa în locuri mizere, fără drept de odihnă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Poliția Națională a dezmembrat, astăzi, în provincia Sevilla, Spania, o organizație formată de membri ai aceleiași familii, dedicată exploatării prin muncă a zeci de cetățeni români. Cei cinci arestați sunt acuzați de infracțiuni împotriva drepturilor lucrătorilor și apartenență la o organizație criminală.

Ancheta a început în ianuarie, când agenții au aflat printr-o plângere făcută în Navarra, despre existența a două victime ale traficului de persoane în scopul exploatării forței de muncă în provincia Sevilla.

Eforturile poliției desfășurate de Unitatea Rețelelor de Imigrări Ilegale și False Documentare (UCRIF) din Sevilia au permis identificarea a încă două victime. Cele patru victime au coincis în declarațiile lor: numele persoanei pentru care lucrau, că au primit un salariu foarte mic, au muncit fără contract și nu au fost înregistrați la Securitatea Socială. În total, agenții au găsit până la 32 de muncitori care ar fi fost exploatați și care sunt de naționalitate română, spaniolă și senegală.

În timpul desfășurării anchetei, agenții au identificat și localizat membrii acestei organizații care aveau o distribuție clară a sarcinilor, care variau de la recrutarea lucrătorilor, transportul la ferme, controlul pe teren.

 

Zile fără sfârșit, fără drept de odihnă

 

Odată ce acești muncitori au fost recrutați, au fost înghesuiți în case ale organizației situate în orașul Villanueva del Río, unde până la 13 persoane locuiau în condiții deplorabile, în doar trei camere.

Inculpații i-au transferat pe muncitori în ferme în camionete în care au călătorit mai mult de o săptămână și le-au perceput 5 euro pentru fiecare transport, bani care au fost deduși din salariul total. Acolo au îndurat zile nesfârșite, fără drept de odihnă și forțați să lucreze chiar dacă erau bolnavi. Victimele au lucrat la ferme din zona Alcalá del Río .

Operațiunea poliției a culminat cu arestarea a cinci persoane, inclusiv a liderului organizației, care sunt acuzați de infracțiuni împotriva drepturilor lucrătorilor, împotriva drepturilor cetățenilor străini și apartenența la o organizație criminală. Toți locuiesc în orașul Carmona. Liderul este un spaniol, căsătorit cu un cetățean român, care se ocupa de recrutarea lucrătorilor. Potrivit unor surse din poliție, un fiu a fost responsabil pentru transferul muncitorilor la ferme și a servit și ca maistru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel