Spania. Un îngrijitor român l-a făcut pe pensionar să-și vândă casa și mașina pentru a-i lua banii: „Nimeni nu a detectat problema!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Un îngrijitor român l-a făcut pe pensionar să-și vândă casa și mașina pentru a-i lua banii: „Nimeni nu a detectat problema!”
Spania. Un îngrijitor român l-a făcut pe pensionar să-și vândă casa și mașina pentru a-i lua banii: „Nimeni nu a detectat problema!”

Poliția națională a arestat un tânăr român, în vârstă de 24 de ani, pentru o presupusă infracțiune de înșelăciune, după ce ar fi „scăpat” pensionarul de care avea grijă, în vârstă de 79 de ani, din Estepona, Malaga, de vehiculul său și de casă.

Victima avea probleme de memorie, iar îngrijitorul român ar fi profitat de starea sa delicată de sănătate pentru a-l împinge să-și vândă bunurile și să obțină un profit semnificativ din acestea.

Pensionarul nici măcar nu își amintește că a vândut proprietățile sale. Nici agenția imobiliară, nici notarul, nici cumpărătorii de locuințe nu au sesizat vreo problemă, până când angajații băncii locale s-au prins că nu este ceva în regulă cu victima la una dintre vizitele lor la sucursală.

 

Nimeni nu a detectat problema pensionarului

 

Ancheta a început pe 1 iunie, potrivit okdiario.com, când agenții repartizați la Brigada Locală de Poliție Judiciară a Secției de Poliție Estepona au primit informații de la departamentul de prevenire a fraudei dintr-o entitate bancară, alertând despre îngrijorarea angajaților unui birou al orașului, care bănuiau că însoțitorul unui client în vârstă care dorea să retragă o sumă mare de bani, mai exact 44.000 de euro din vânzarea unei case.

Potrivit anchetei, pensionarul, care suferă de probleme cognitive, și-a vândut recent casa la un preț „mult sub valoarea de piață, aparent fiind împins să facă acest lucru de către îngrijitorul său”.

Conform anchetelor agenților, nici agenția imobiliară care a acționat ca intermediar în vânzare, nici notarul unde a avut loc semnarea actelor, nici măcar cumpărătorii casei nu au detectat „dezorientarea” vânzătorului, care a primit 30.000 de euro în numerar ca parte a plății pentru vânzare.

 

Pensionarul nu își amintește că și-a vândut casa și mașina

 

Anchetatorii au consultat persoana vătămată cu privire la banii pe care i-a primit la biroul notarial, fără să-și amintească că i-a primit. De fapt, nici nu și-a amintit că a făcut vânzarea casei sale. Problemele cognitive aparente ale bătrânului i-au determinat pe agenți să confirme că se confruntă cu o fraudă.

În cele din urmă, agenții l-au arestat pe îngrijitor pentru presupusa sa implicare într-o înșelăciune. Anchetatorii au ajuns la concluzia că suspectul a păcălit victima, profitând de sănătatea sa.

Până în prezent, partea vătămată a fost preluată de nepoți, iar Judecătoria de Instrucție numărul 5 din Estepona a preluat ancheta faptelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel