Spania. Sute de români au obținut ilegal schimbul permisului de conducere românesc cu cel spaniol. Cât costa și cum acționa rețeaua

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O rețea care a schimbat permisele de conducere românești cu spaniolele în schimbul a 2.500 de euro, destructurată la Alicante, Spania.

Agenți ai Poliției Naționale au destructurat la Alicante o organizație criminală dedicată schimbului ilegal de permise de conducere românești cu permisul spaniol și au arestat 13 persoane pentru o presupusă infracțiune de falsificare de documente și apartenență la un grup infracțional.

După cum a raportat Poliția într-un comunicat, organizația anchetată ar fi funcționat de mai bine de trei ani și ar fi reușit să aibă peste 500 de cetățeni, majoritatea români, care să-și schimbe ilegal permisele de conducere românești cu un permis spaniol.

Pentru a obține permisele de conducere, cetățenii români, care locuiau în diferite țări ale Uniunii Europene, ar fi călătorit la Alicante unde organizația, în schimbul unei sume de bani, a încheiat contracte de închiriere de locuințe false, astfel încât să se poată înregistra în Spania și obține în mod fraudulos certificatul de înregistrare.

Apoi, au fost transferați la diferite secții de poliție naționale din provinciile Alicante și Murcia, unde au furnizat înregistrările în Registrul cetățenilor străini pentru a obține numărul de identificare al străinilor (NIE) și certificatul de rezidență al Uniunii Europene (CUE).

 

Prețul: 2.500 de euro

 

Odată obținute toate aceste documente, organizația le-a prezentat Direcției Generale Trafic din Alicante pentru schimbul permiselor de conducere românești de origine moldovenească cu un permis de conducere spaniol.

În timpul anchetei, agenții au localizat o adresă în orașul Alicante unde organizația criminală a găzduit cetățeni români care soseau din alte țări în timp ce gestionau diferitele documente, pe care le-au obținut în schimbul unor sume de bani de aproximativ 2.500 de euro pe persoană. Poliția calculează că organizația a putut obține mai mult de un milion de euro.

 

Peste 475 de cetățeni români au obținut schimbul ilegal al permisului

 

Printre deținuți se numără și un agent imobiliar care, în schimbul a 200 de euro, a făcut contractele de închiriere false. Agenții au localizat case, în orașele Murcia, Alicante, Albacete, Almería și Granada, unele cu mai mult de 20 de persoane înregistrate. 

Până în prezent, a fost posibil să se demonstreze că peste 475 de cetățeni români au obținut schimbul ilegal al permisului de conducere și pentru aceasta toți obținuseră NIE și CUE în mod fraudulos prin contracte de închiriere false, deoarece nu erau rezidenți în Spania.

La fel, pentru a obține certificatul de rezidență al Uniunii Europene, aceștia au fost înregistrați în securitatea socială ca lucrători independenți falși pentru a putea dovedi mijloacele de viață în Spania.

Pentru a atrage clienți, organizația și-a făcut publicitate prin intermediul site-ului web, informează 20minutos.es.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel