Spania. Român, arestat în aeroport pentru răpirea un copil de 3 ani: I-a schimbat numele de familie cu al lui și încerca să-l scoată din țară

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român, în vârstă de 19 ani, a fost arestat, astăzi, sub acuzația de trafic de persoane și răpire minori pe Aeroportul Internațional Madrid-Barajas, Spania.

Românul intenționa să călătorească în Costa Rica cu un copil de trei ani. Bărbatul nu a putut da o versiune coerentă a călătoriei sale sau originea celor 11.000 de dolari în numerar pe care îi avea asupra lui.

Copilul, tot român, călătorea fără autorizația necesară de la ambii părinți, iar numele său de familie fusese schimbat recent cu cel al suspectului.

 

Românul avea 11.000 dolari cu toate că declarase că nu muncește

 

Ancheta a început când la Aeroportul Internațional Madrid-Barajas au comunicat de la filtrul de la intrare că există o persoană, în compania unui minor, care ar putea fi responsabil pentru o infracțiune de trafic de persoane.

Agenții grupului specializat l-au intervievat pe bărbat, care a declarat că a sosit din Italia și că are un bilet pentru a călători în Costa Rica făcând escală în Madrid.

După ce l-a întrebat despre călătoria sa, el a asigurat că micuțul este al lui, căzând în contradicții dese și fiind incapabil să construiască o poveste credibilă. În plus, el a declarat că nu are un loc de muncă sau venituri de niciun fel, deși avea cinci mii de dolari în portofel și alte șase mii ascunse în valiză, fără a preciza de unde provin.

 

Bagaje mici și fără autorizație

 

Bagajul pe care îl avea asupra sa consta într-o mică valiză și un rucsac, insuficiente pentru o călătorie de nouă zile pentru un adult și un copil. Agenții au efectuat verificările pertinente, iar potrivit legislației române, minorii trebuie să călătorească cu autorizarea ambilor părinți, o declarație dată în fața unui notar public, document pe care românul nu-l avea.

De asemenea, s-a constatat că numele de familie al copilului fusese schimbat recent cu cel al deținutului. Copilul a fost dus într-un centru din Comunitatea Madrid, iar românul a fost arestat pentru că este presupusul autor al unei infracțiuni de trafic de persoane și răpire de minori, informează niusdiario.es.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel