Spania. Pedeapsă rușinoasă primită de un român care a omorât o tânără: „Nu a fost un accident, a ucis-o pe Marta!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Pedeapsă rușinoasă primită de un român care a omorât o tânără „Nu a fost un accident, a ucis-o pe Marta!”
Spania. Pedeapsă rușinoasă primită de un român care a omorât o tânără „Nu a fost un accident, a ucis-o pe Marta!”

Un român a fost condamnat, ieri, la 2 ani și jumătate de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de moartea unei tinere de 27 de ani, în Spania.

Marta avea numai 27 de ani și o viață întreagă în față. Un român a ucis-o pe autostradă la 150 de kilometri pe oră. Tânăra nu-și va putea îndeplini visele, dar bărbatul care a ucis-o o va face: a fost condamnat la doar doi ani și jumătate de închisoare.

Indignarea a cuprins familia fetei, care a murit pe 16 octombrie 2016. Părinții ei au petrecut ani de zile luptându-se pentru ca persoana responsabilă să execute o pedeapsă mai mare. Dar Curtea Provincială din Lleida l-a condamnat ieri la doi ani și jumătate.

Carlos Soria și Eli Capdevila au primit vestea șocați: „Ceea ce a făcut a fost să omoare pe cineva. A văzut că fiica mea vine față și nu a făcut niciun gest”. 

Încă din prima zi, Carlos susține ca moartea fiicei sale a fost „o crimă malițioasă”. Justiția însă nu a considerat-o așa. 

 

Accidentul fatal

 

16 septembrie 2016, dimineața. Sorin, de origine română, conduce un BMW cu încă trei persoane la bord de-a lungul autostrăzii N-240 lângă Lleida. Lângă el, un Audi condus de Emilia în compania soțului ei, pilotat cu nesăbuință. 

Cei doi sunt blocați fără luminile aprinse, la peste 150 de kilometri pe oră într-o secțiune limitată la 90. Se pare că sunt într-o competiție, deoarece depășesc și accelerează. La un moment dat, Sorin face o depășire nesăbuită.

La kilometrul 84, Marta a venit față-n-față cu mașina lui Sorin. Tânăra a vrut să-l evite, dar nu a avut timp și mașina ei a zburat până a căzut într-un canal.

Când au ajuns la fața locului, Mossos d'Esquadra nu au găsit nimic. În noaptea aceea canalul se ridicase și apa luase vehiculul. Mai mult de o jumătate de oră mai târziu, urmărind traseul petrolier din mașină cu farurile, trupul neînsuflețit al tinerei a fost găsit.

La 5 dimineața, sună telefonul de acasă al lui Carlos și Elis. Acea clipă a schimbat viața acestor părinți pentru totdeauna, care au mutat cerul și pământul pentru a aduce dreptate. Acum, justiția le-a întors spatele și românul a primit o pedeapsă infimă.

 

„Nu a fost un accident, au ucis-o”

 

Durerea părinților nu încetează să crească. La kilometrul în care „un nebun” le-a ucis fiica, se află un mic altar în memoria Marta. 

Carlos și Eli merg acolo în fiecare zi înainte de a merge la locul lor de muncă. Mama ei are un nod în gât și amintirile o invadează: „Era o fată foarte specială, strălucitoare, mereu zâmbitoare, a colaborat cu toată lumea”.

Ca acuzație privată, părinții Martei au cerut 15 ani de închisoare pentru vinovat. Este aceeași pedeapsă pentru o crimă într-o luptă, de exemplu.

„Când vedem o mașină la 200 de kilometri pe oră, credem că este suicid, dar nu este, este un criminal”, explică Carlos. Ei cred că cea mai corectă opțiune ar fi o pedeapsă de câțiva ani. „Nu a fost un accident, au ucis-o și Codul penal ne protejează”, explică ei.

 

Marta, o viață întreagă înainte

 

Marta a avut 27 de ani când a murit și era licențiată în Știința și tehnologia alimentelor. Studiase un masterat în Lleida, în timp ce lucra în laboratoarele San Miguel. Pentru studiile și munca ei, era o fată cunoscută atât în ​​Lleida, cât și în Gerona.

Mama ei se plânge că „i s-a luat viața” și arată că fiica ei a avut toată viața în față. Ea mai spune că ar fi putut fi oricine: „Ce s-ar fi întâmplat dacă mașina ar fi lovit un altul în care călătorește o întreagă familie?”.

Secțiunea în care a murit Marta este unul dintre punctele negre ale autostrăzii N-240. Drumul este deteriorat și nu există semnalizare. În 10 ani au existat 30 de decese.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel