Spania. Muncitor român, mort după ce a căzut de la o înălțime de zece metri

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Muncitor ROMÂN, MORT după ce a CĂZUT de la o înălțime de ZECE METRI
Spania. Muncitor ROMÂN, MORT după ce a CĂZUT de la o înălțime de ZECE METRI

Un muncitor român și unul nord-african au murit, în această dimineață, după ce au căzut de la o înălțime de 10 metri la fabrica unde munceau, în Burgos, Spania. 

Cei doi muncitori lucrau la fabrica de transformare a oțelului și aluminiului Gonvarri de Burgos, situată la numărul 7 strada Bureba, conform Centrului de Urgență.

Apelul de alertă a avut loc la ora 9.25, în care s-a indicat evenimentul și că muncitorii erau inconștienți, astfel încât sala de operație 1-1-2 a anunțat incidentul Poliției Locale din Burgos, Corpului Național de Poliție și Urgențelor Sanitare - Sacyl, care a trimis o ambulanță, un vehicul de intervenție rapidă (VIR) și o unitate de terapie intensivă mobilă.

Ulterior, serviciile de urgență au solicitat prezența pompierilor pentru a asigura acoperișul, astfel că avizul a fost transmis și Pompierilor din Burgos. La locul accidentului, personalul Sacyl a putut confirma doar decesul celor doi muncitori.

 

Unul dintre muncitorii morți era român

 

După cum a raportat primarul din Burgos, Daniel de la Rosa, și viceprimarul orașului, Vicente Maranon, care s-au apropiat de locul accidentului, au confirmat că cei decedați erau doi bărbați în vârstă de 28 și 42 de ani, lucrători ai unui subcontractor care îndepărtau plăcile ondulate prin panou sandwich, când acoperișul s-a prăbușit și muncitorii „nu aveau o funie agățată de nicio structură” și au murit pe loc.

La întrebările din partea presei cu privire la faptul dacă muncitorii erau din Burgos sau rezidenți ai orașului, De la Rosa a confirmat că sunt de origine română și nord-africană și se încearcă localizarea familiilor pentru a le anunța accidentul fatal. În acest moment au indicat că nu știu mai multe date. De asemenea, au dorit să transmită familiilor și companiei tot sprijinul Consiliului municipal din Burgos.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel