Spania. Doi frați români au extorcat un om în scaun cu rotile. Au inventat o datorie și l-au amenințat cu moartea

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Doi ani ar fi durat calvarul pe care a trebuit să-l îndure un localnic din Ourense, comunitatea autonomă Galicia, Spania. A avut ghinionul să întâlnească doi frați români care de îndată ce și-au dat seama că are bani, au pus la cale un plan de a-i fura prin orice mijloc. 

Acest caz, care a fost deja rezolvat de poliție, datează din 2019, când victima era sănătoasă și obișnuia să iasă noaptea. După cum se știa, era o persoană cu o avere mare. Acesta și-a expus public situația financiară, invitându-și adesea prietenii sau oamenii la el. Astfel, el a întâlnit doi frați, originari din România, care nu au mers cu cele mai bune intenții la victimă acasă. La scurt timp după aceea, în august 2019, victima a avut un accident vascular cerebral, care a provocat, printre alte consecințe, pierderi de memorie.

Timp de șase luni a fost nevoit să fie internat într-un centru terapeutic, deși, la acel moment, familia sa și-a dat seama că cineva îi folosea cardul de credit, verificând retrageri de bani la bancomate în valoare de 33.000 de euro. 

Victima, dată fiind starea în care se află, nu și-a putut aminti atunci dacă cei doi frați români fuseseră cei care furaseră cardul, așa că familia a ales să-i anuleze cardul și a decis să nu denunțe furtul.

 

Frații români l-au amenințat că-l va ucide

 

Dar problema nu s-a oprit aici. După un timp, victima s-a însănătoșit și a putut să se întoarcă acasă, deși într-o situație precară, deoarece a fost obligat să folosească un scaun cu rotile. Prin urmare, vulnerabilitatea lui a crescut, iar suspecții, care au exercitat cu siguranță un fel de supraveghere asupra lui, au încercat din nou să ia bani de la el.

De data aceasta cu mesaje pe telefon, în care îl informau că are o datorie de 2.400 de euro și că, dacă nu o plătește, îl vor ucide. Persoana vătămată, temându-se că cineva îi va face rău lui sau familiei sale, a plătit banii, predându-i unuia dintre suspecți.

Se crede că au existat mult mai multe mesaje de extorcare, pentru că multă vreme victimei i-a fost frică să raporteze faptele la Poliție.

 

Românii, arestați preventiv

 

În cele din urmă, două persoane care au știut de această situație au mers la Poliția Națională. Agenții UDEV au reușit, grație mesajelor de pe mobil și mișcărilor bancare ale contului persoanei vătămate, să-i localizeze și să-i aresteze pe cei doi suspecți, care au domiciliul de mult timp în orașul As Burgas. 

Aceștia au fost eliberați după ce au depus mărturie despre aceste evenimente în fața judecătorului. Acum își așteaptă sentințele. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel