Spania. Cum a reușit o româncă să stoarcă 67.000 euro de la un pensionar

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Cum a reușit o româncă să stoarcă 67.000 euro de la un pensionar
Spania. Cum a reușit o româncă să stoarcă 67.000 euro de la un pensionar

O româncă, în vârstă de 33 de ani, a fost reținută de agenții Poliției Naționale din Torrent, zona metropolitană a orașului Valencia, Spania, în calitate de presupus autor al unei infracțiuni de înșelăciune după ce, se pare, că ar fi fraudat un bărbat de 87 de ani, cu suma de 67.000 de euro.

Investigațiile au început după ce agenții au aflat de la un vecin al pensionarului din Valencia că a fost victima așa-numitei „escrocherii amoroase”, în care românca ar fi forțat o relație de prietenie cu acesta.

Agenții au aflat că românca, după ce a întreținut o relație de prietenie cu bătrânul, ar fi împrumutat bani de la acesta în mai multe rânduri cu promisiunea că îi va da înapoi imediat după ce oficializa vânzarea unui imobil din România, recunoscând mereu împrumutul cu acte semnate de ambii, potrivit Poliției Naționale într-un comunicat.

 

Românca a mai fost arestată în 2013 pentru aceeași escrocherie

 

Românca l-ar fi făcut pe bătrân să participe la multiplele sale probleme, atât financiare, familiale sau de sănătate, cu care a determinat victima să-i împrumute mai multe sume de bani pentru a face față acestor situații, uneori în numerar, alteori prin transferuri. Suma totală pe care pensionarul i-ar fi dat-o femeii împrumut este de 67.000 euro.

În cele din urmă și după numeroase investigații, românca a fost arestată ca presupus autor al unei infracțiuni de înșelăciune. Femeia a mai fost arestată și în anul 2013 pentru un act cu același „modus operandi” în care a reușit să escrocheze 7.500 de euro.

Românca arestată, cu antecedente la poliție, a fost adusă în fața justiției.

 

Testamente si acte de apartament

 

„Modus operandi” al „escrocheriei amoroase” constă în rețele de escroci ale căror victime sunt persoane în vârstă care își câștigă încrederea folosind tineri de diferite naționalități care propun chiar să se căsătorească cu ei. Uneori, ajung chiar până la menținerea unor relații romantice pe o perioadă lungă de timp pentru a fi incluși în actele apartamentelor lor și chiar ca beneficiari în testamentele lor.

În general, aceștia se concentrează pe bărbați cu putere de cumpărare mare, cărora le oferă, printre altele, servicii de asistență casnică, obținând transferuri de active pentru valori importante. Uneori, victimele lor, neavând suficienți bani, au venit să-și vândă proprietățile și activele, să anuleze fondurile de pensii și să obțină împrumuturi pentru a satisface aceste persoane.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel