Spania. Creştere rapidă a numărului de cazuri de COVID-19 după petrecerile tinerilor. Bilanţul din ultimele 24 de ore

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
petrecere_oprita
petrecere_oprita

Spania a revenit miercuri în zona de risc extrem de transmitere a COVID-19, stabilită de guvernul de la Madrid la pragul de 250 de cazuri la 100.000 de persoane în ultimele 14 zile, prag depăşit acum, în timp ce această rată a infectărilor a ajuns la 814 în categoria de vârstă 20-29 de ani, relatează agenţia EFE.

Ultima dată când a fost depăşită rata de 250 de cazuri la 100.000 de locuitori pentru un interval de 14 zile a fost 22 ianuarie, potrivit Ministerului spaniol al Sănătăţii, care a anunţat că 17.384 de noi cazuri pozitive au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Odată cu venirea verii şi a vacanţelor, în Spania s-au înmulţit petrecerile tinerilor în baruri, discoteci şi locuinţe, în timp ce purtarea măştii nu mai este obligatorie în aer liber, consecinţa inevitabilă fiind o creştere incontrolabilă a infectărilor în rândul persoanelor tinere. Chiar dacă majoritatea acestora nu ajung să fie spitalizaţi, ei pot transmite virusul altora mai vulnerabili.

Citeşte şi: Spania. Catalonia reimpune restricţii după creşterea numărului de infectări. Guvern: "Situaţia este extrem de complicată"

Confruntată cu această explozie de infectări, Spania doreşte să accelereze vaccinarea tinerilor, pentru a evita un nou val epidemic, agravat şi de varianta Delta a coronavirusului, care ar ruina sezonul turistic estival şi ar întârzia redresarea economiei.

Tot miercuri, guvernul german a anunţat că urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei epidemiologice în insula spaniolă Mallorca, o destinaţie intens frecventată de turiştii germani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel