Spaima Europei. Românul care a terorizat Austria, adus în România: Zeci de lovituri la metroul din Viena

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un individ condamnat după ce a jefuit zeci de persoane în Austria este pe cale să revină în România, după o decizie a judecătorilor din Iași.

Procurorii ieșeni le-au cerut judecătorilor să admită extrădarea lui Cătălin Ionel Dura. Individul va executa pedeapsa într-un penitenciar din țară, după decizia luată de magistrații din cadrul Curții de Apel Iași. 

Tribunalului Landului Viena a dispus condamnarea la 3 ani de închisoare a lui Cătălin Ionel Dura pentru furt grav calificat, înstrăinare de mijloace de plată destinată plății fără numerar, sustragere de documente și sustragere permanentă din posesie. Procesul din România care îl privește pe Cătălin Ionel Dura a început pe 14 ianuarie 2021. Atunci, procurorii au cerut Curții de Apel Iași ca individul de 43 de ani, originar din Bârlad, județul Vaslui, să fie transferat. 

Acum, „Spaima Europei” este pe cale de a reveni în țară! Cătălin Ionel Dura a jefuit peste 40 de persoane în metroul din Viena (Austria)! Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis recent trimiterea în țară a bărbatului, informează BZI.ro.

Refuză să revină în țară. „Sunt mai bune condițiile de detenție din Austria“

 

Conform anchetatorilor austrieci, individul a comis zeci de jafuri în Viena. „În perioada 22 august 2019 – 12 iulie 2020, parțial în colaborare cu alte persoane, inculpatul a sustras sau a încercat să sustragă bunuri mobile străine în valoare de peste 5.000 de euro, respectiv telefoane mobile și portofele, din gențile unui număr de 43 de persoane vătămate, faptele fiind comise în vagoane de metrou. Prin acțiunile descrise anterior, acesta a sustras și carduri de bancomat sau de credit de la persoane vătămate (aproximativ 20 de victime)”, au afirmat magistrații austrieci.

Românul însă nu dorește să revină în țară. „Persoana condamnată nu este de acord să continue executarea pedepsei în România, pe motiv că sunt mai bune condițiile de detenție din Austria”, au mai menționat magistrații austrieci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel